Account
Logo
Zoeken
10.3 °C

Café De Bastille dicht op last van burgemeester

vr 24 april 2015, 9.37 uur

DOKKUM - Café De Bastille aan de Markt 34 in Dokkum moet twee weken de deuren sluiten op last van burgemeester Waanders van de gemeente Dongeradeel. De burgemeester heeft dit besluit genomen vanwege de voortdurende verstoring van de openbare orde en veiligheid.

In het afgelopen jaar zijn er meerdere overtredingen geconstateerd. Zo werd er vastgesteld dat er alcohol werd geschonken aan minderjarigen. Ook werden bezoekers regelmatig binnengelaten na de maximale toelatingstijd van 2.00 uur. Ook is er regelmatig sprake van geluidsoverlast. De horecaondernemer is hierop meerdere malen aangesproken. Recentelijk heeft zich verder een incident voorgedaan waarbij volgens de gemeente harddrugs werd aangetroffen in het café.

De burgemeester heeft daarop besloten het pand tijdelijk te sluiten om verdere verstoringen van de openbare orde te voorkomen. Gedurende de tijdelijke sluiting wordt de uitbater in de gelegenheid gesteld een plan van aanpak te maken, waarmee hij aantoont hoe de horecaexploitatie op een veilige en verantwoorde manier kan worden voortgezet. Op basis van dit plan beoordeelt de burgemeester in hoeverre de openbare orde en veiligheid met deze (nieuwe) afspraken wél wordt gewaarborgd. De tijdelijke sluiting geldt van vrijdag 24 april 2015 tot vrijdag 8 mei 2015.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer