Account
Logo
Zoeken
4.7 °C

Vrouw maakt geld zus (€ 180.000) in 1 jaar op

di 21 april 2015, 19.50 uur

LEEUWARDEN - Een oud-inwoonster van Rottevalle zou vier jaar geleden bijna het volledige vermogen van haar zus hebben verduisterd. De 67-jarige vrouw zou in krap een jaar tijd meer dan 180.000 euro hebben opgemaakt. Ze trad op als bewindvoerder van haar zus, die als gevolg van een hersenbloeding niet meer in staat was haar eigen zaken te regelen. Het openbaar ministerie (OM) in Leeuwarden eiste dinsdag tegen de Rottevalse en haar 63-jarige echtgenoot twaalf maanden cel. Het echtpaar was zelf niet op de zitting van de Leeuwarder rechtbank verschenen, de twee zitten in Tunesië, het geboorteland van de man.

Het meeste geld is ook in Tunesië terechtgekomen. De Rottevalse had bij de politie verklaard dat ze het geld van haar zus had gebruikt om te investeren: ze wilde in Tunesië een naaiatelier beginnen. Van het vermogen van de zus waren machines en gebouwen aangeschaft. De machines kwamen uit Italië en moesten nog langs de douane. Volgens de vrouw stonden ze nog in de haven van Tunis, volgens haar man moest dat de haven van Radès zijn. Vanwege de revolutie in Tunesië -in 2010- zouden de twee niet meer bij de spullen kunnen komen.

Ze hadden gezegd dat ze van plan waren de zus mee te nemen naar Tunesië. De zus had bij de kantonrechter aangegeven dat ze helemaal niet naar Noord-Afrika wilde verhuizen. Nadat de zus in 2009 een hersenbloeding kreeg, had de kantonrechter de Rottevalse in eerste instantie aangewezen als curator. De vrouw had voor de rechter verzwegen dat haar zus bijna twee ton aan spaargeld had. In krap een jaar tijd spendeerde het echtpaar het complete vermogen van de zus. Dat er geld zou zijn uitgegeven aan het opzetten van een naaiatelier kon het echtpaar niet bewijzen, daar waren geen bonnetjes van. Er bleek wel veel geld uitgegeven te zijn in bouwmarkten, bij reisbureaus en bij tankstations.

Ook naar de privérekeningen van de zus en haar man waren duizenden euro's overgemaakt. De man zou het contante geld naar zijn geboorteland hebben gebracht, waar het was omgewisseld in Tunesische dinars. Het geld zou zijn achtergebleven bij de familie van de man. Toen aan het licht kwam dat de Rottevalse op 2000 euro na het complete vermogen van haar zus had opgemaakt, werd ze door de kantonrechter ontslagen als bewindvoerder. Ze was zich van geen kwaad bewust, had ze bij de politie verklaard. Ze zou niet hebben geweten dat ze toestemming moest hebben van de kantonrechter om zo met het vermogen van haar zuster om te gaan. 'Een kletsverhaal', volgens de officier van justitie. De Leeuwarder rechtbank doet op 1 mei uitspraak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381


regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand


Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.5%
Nee  
55.3%
Maakt me niet uit  
18.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!