8.8 °C

Waterpoloërs van DraGor Heren 1 boeken zege

ma 20 april 2015, 10.35 uur

DOKKUM - De voorlaatste wedstrijd van dit seizoen werd deze zaterdag gespeeld in Dokkum tegen de nummer 10 de Granaet. DraGor ging voortvarend van start en aanvoerder Erik Hofstee gaf direct het goede voorbeeld met 2 doelpunten binnen anderhalve minuut. Na de 1e periode stond een 0-5 voorsprong op het scorebord en elke illusie van de Granaet was hiermee al kwijtgeraakt.

Pas in de tweede periode kwam de thuisploeg voor het eerst aan het scoren en kon de welbekende muziekinstallatie van de thuisploeg eindelijk aan. Dit zou echter maar 5x gebeuren in de hele wedstrijd. De heren uit Drachten bleven geconcentreerd spelen en bewaarden de rust, waardoor de ploeg 19x tot scoren kon komen. Topscoorder Dynand Muller wist overigens nog een keer vaker te scoren, echter dit schot was zodanig hard dat de scheidsrechters niet wisten vast te stellen dat de bal de muur in de goal had geraakt. Derhalve was de eindstand op het scorebord 5-19 in het voordeel van DraGor. Doelpunten kwamen van Dynand Muller 7x, Erik Hofstee 3x, Johan de Haan 3x, Foppe de Haan 2x, Coen Bakker 2x en Dean Damstra 2x.

Volgende week zaterdag 25 april om 21:00 spelen de heren van DraGor hun laatste wedstrijd van het seizoen thuis in de Welle te Drachten tegen nummer 3 de Kikker uit Emmen. De heren van DraGor staan op de 2e plek, slechts 1 punt achter koploper Aquapoldro uit Apeldoorn.