Account
Logo
Zoeken
9.5 °C
Dief zet gestolen fiets op Marktplaats
© WâldNet

Dief zet gestolen fiets op Marktplaats

zo 19 april 2015, 20.25 uur

SURHUISTERVEEN - Een gestolen mountainbike was zaterdag binnen enkele uren weer terecht nadat de vermoedelijke dief de mountainbike na de diefstal meteen op Marktplaats zette. De broers van de eigenaar besloten vervolgens de fiets van de man uit Surhuisterveen te kopen en wisten daarbij de verkoper aan te houden.

De hagelnieuwe mountainbike werd zaterdag rond 13.30 uur gestolen bij de Spar in Drogeham. De eigenaar uit Drogeham moest even snel een boodschap doen en parkeerde zijn fiets - welke hij nog maar enkele weken had - zonder deze op slot te zetten. Binnen enkele minuten stond hij weer buiten en ontdekte dat zijn mountainbike verdwenen was.

Meteen werd de gestolen fiets gepubliceerd bij 'Misdaad in je straat' op deze site en de eigenaar en zijn broers hielden direct Marktplaats in de gaten. Ook werd er aangifte bij de politie gedaan. Rond 17.00 uur plaatste Jeffrey uit Surhuisterveen een advertentie waarin hij de fiets voor slechts 100 euro te koop aanbood. De broers van de eigenaar namen via e-mail meteen contact op met de verkoper en spraken rond 20.00 uur af bij de Rabobank in Surhuisterveen. Daar wilde de verkoper de fiets wel inwisselen voor 110 euro.

Op het afgesproken tijdstip kwam de verkoper met nog iemand aanfietsen op de mountainbike terwijl de broers van de eigenaar hem opwachtten. Ze wisten de man in trainingspak aan te houden en de fiets werd meteen veilig gesteld. De politie werd daarna ingeschakeld om de man te laten aanhouden op verdenking van diefstal. De jongen die bij de verkoper was, is gevlucht. Zijn naam is inmiddels bekend bij de politie.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws










regionaal nieuws

Centrale As bij Dokkum krijgt nieuw asfalt

Centrale As bij Dokkum krijgt nieuw asfalt



ondernemend nieuws

Kooy Transport neemt Niek Dijkstra Transport over

Kooy Transport neemt Niek Dijkstra Transport over