7.9 °C

Quick wint thuis van Elburg

zo 19 april 2015, 18.51 uur

OUDEGA - Quick moest zaterdag thuis tegen Elburg spelen. Onder toeziend oog van veel publiek en schitterend korfbalweer had Quick nog iets goed te maken tegen deze tegenstander. De uitwedstrijd werd vorig jaar namelijk nipt verloren in de slotminuten. Afspraak was daarom ook om het Elburg vanaf het begin meteen zo lastig mogelijk te maken en veel druk te geven. Dit pakte slecht uit, want de eerste twee aanvallen van Elburg waren meteen doeltreffend.

Nadat Elburg deze goede start vervolgde met de 0-3 kwam Quick ook eindelijk op gang. Door onder andere een uitstartbal van Froukje Veenema en een afstandschot van Gerdien vd Veen werd de achterstand omgebogen tot een 4-3 voorsprong. Met prima korfbalspel en veel fanatisme bouwde Quick de voorsprong vervolgens uit tot 12-9 bij rust.

De 2e helft was bij beide ploegen van een beduidend minder niveau. De aanvallers hadden het deze helft lastig om tot scoren te komen. Op de stand 15-12 werd er een lange tijd niet gescoord en had Elburg de kans om de aansluiting weer te vinden. Maar het was Jelte de Vries die uiteindelijk met een rake afstandstreffer de wedstrijd definitief in het slot gooide. Elburg claimde nog wel een aantal keren een strafworp. Maar dit leverde hen uiteindelijk alleen een gele kaart op wegens het vele commentaar op de arbitrage. Eindstand 17-14.

Quick 2 verloor helaas de koppositie in de poule door in de slotminuten gelijk te spelen tegen Elburg 2. Nu is het afhankelijk van een misstap van koploper Wit Blauw om nog aanspraak te maken op het kampioenschap.