5.7 °C

KF De Walden verliest van ROG

zo 19 april 2015, 18.20 uur

OENTSJERK - In een zonnig Groningen speelde De Walden zaterdag tegen ROG. ROG, dat bijna onderaan stond, kon de punten goed gebruiken, terwijl De Walden zich redelijk veilig waande in de middenmoot. Walden 2 gaf eerst het goede voorbeeld door in een goede wedstrijd te winnen van ROG 2. Hierna was De Walden aan de beurt om een leuke wedstrijd korfbal te laten zien.

Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat ROG wilde knokken voor de punten. Ze probeerden lange aanvallen neer te zetten en speelden met een duidelijk systeem. De Walden ging hier niet direct goed mee om, waardoor ROG steeds op voorsprong kwam. De Walden wist vaak snel een aansluitingstreffer te maken, maar net voor rust lukte dit niet. Er werd te slordig aangevallen en vooral slecht geschoten. Hierdoor was de ruststand 8-6.

Na een duidelijke speech van de coach ging De Walden vol goede moed de tweede helft in. Het was ROG die direct de touwtjes in handen nam en op rij begon te scoren. De Walden bleef proberen, maar het geloof leek na een tijdje niet meer aanwezig. Ook de wisseling van een heel vak mocht niet meer baten. De Walden wist nog slechts 2 keer te scoren in de 2e helft, terwijl ROG steeds verder uitliep. Eindstand 17-8.

Na de blamage tegen CSL dus weer een offday voor de Walden. De komende periode zal De Walden zich moeten herpakken en de supporters betere wedstrijden voor schotelen. Komende woensdag 22 april krijgt de Walden hier een kans voor. Er wordt een bekerwedstrijd tegen OWK in Leek gespeeld.

Zaterdag 25 april wordt er om half 4 thuis tegen de Meeuwen gespeeld.