8 °C

ASC pakt weer 3 punten tegen de Lauwers

zo 19 april 2015, 18.16 uur

WARFSTERMOLEN - Zaterdag stond voor ASC de lastige uitwedstrijd tegen een vaak stug spelend de Lauwers op het programma. ASC dat aan een prima serie bezig is, en inmiddels zelfs de laatste plaats heeft verlaten, ging ook deze wedstrijd met vertrouwen tegemoet. Na het eerste fluitsignaal was het dan ook ASC dat beter aan het duel begon dan de Lauwers.

Al na 5 minuten hadden de mannen uit Augustinusga en Surhuizum al op voorsprong moeten komen, maar een voorzet van Oebele de Jong werd door Han Zwart langs de verkeerde kant van de paal gekopt. Hierna volgde een fase waarin het spel zich voornamelijk op het middenveld afspeelde en er aan beide kanten geen echte grote kansen te noteren waren. Na 35 minuten was de volgende grote en 100% kans voor een beter ASC wel een feit, toen een prima voorzet van Han Zwart op Oebele de Jong door laatstgenoemde helaas volledig verkeerd werd geraakt en niets opleverde.

Met nog 10 minuten tot de pauze had ASC de wedstrijd volledig onder controle, maar vergat het te scoren. Na nog een kopkans voor Han Zwart die tegen de kruising kwam, en een vrije trap van Tamme de Boer waar de doelman van de Lauwers de nodige moeite mee had, was het eindelijk na 42 minuten spelen wel raak, uit een knappe voorzet vanaf de achterlijn van Oebele de Jong wist Han Zwart fraai raak te koppen en de zeer verdiende 0-1 voor ASC te maken. Deze 0-1 ruststand was voor ASC wat aan de magere kant, maar het vertoonde spel bood genoeg perspectief om de voorsprong in de tweede helft eventueel uit te breiden.

Na de onderbreking was het echter wel weer helemaal anders, de Lauwers was feller en zette ASC met de rug tegen de muur. Aan echt voetballen kwamen de mannen van trainer Martin Brandsma in het tweede bedrijf niet meer toe, en was het op een enkele counter na, alleen maar tegenhouden. De jonge defensie, die met het uitvallen van de geblesseerde Rob Westra een gemiddelde leeftijd van precies 20 jaar kende, had het druk, maar wist zich behoorlijk staande te houden.

Na ruim 65 minuten waren er een paar angstige momenten voor het doel van ASC, maar ook ASC doelman Henk Witte stak in een prima vorm en wist 2 maal knap redding te brengen. De Lauwers hield in de spannende slotfase wel een overwicht, maar echte grote kansen wist het niet meer te krijgen en werd er na ruim 93 minuten met een 0-1 eindstand afgefloten. Een op basis van de eerste helft, waarin ASC verzuimde afstand te nemen, verdiende overwinning voor ASC, dat komende dinsdag echt goede zaken kan doen, als het de derby uit bij GSVV speelt, aanvang 19.30 uur.