2.6 °C

Regelmatige overwinning DTL1

zo 19 april 2015, 18.13 uur

HANTUM - De korfballers van Hantum reisden afgelopen zaterdag af naar Surhuisterveen voor de wedstrijd tegen de korfballers van It Fean 1 en 2! Om twee uur starten de reserves van DTL aan hun wedstrijd en deze werd helaas verloren, spijtig genoeg kon de goede lijn van de afgelopen wedstrijden niet worden door getrokken. Deze punten werden gelaten in Surhuisterveen en de spelers van het eerste team waren gewaarschuwd.

Na vier weken van blessureleed maakte Nynke Lawerman haar rentree op de korfbal velden, en voor DTL is dit een welkome aanvulling voor de selectie. Om half vier floot de scheidsrechter voor het beginsignaal, na wat aftasten was het DTL dat het heft in handen nam, het aanvalsvak met Sietske de Vries, Nynke Lawerman, Jent Pieter Hoekstra en Wytse Kuipers, begon goed en liet meteen twee goals aan tekenen.

Het verdedigingsvak met Elisabeth Lawerman, Agethe Lawerman, Botte de Vries en Wybe Zijlstra, namen dit over en scoorden er ook lustig op los. Na een tactische omzetting bij de thuis ploeg zocht DTL even om een antwoord maar had Dit redelijk gauw paraat. De rust stand van 3-8 gaf voor DTL nog enige zorgen, maar zoals later bleek was It Fean lang niet opgewassen tegen de Hantumers. De tweede helft was DTL heer en meester en deed de thuisploeg niet echt aan klantenbinding gezien het verdedigend werk.

De stand bleef haken op 10-17 waarna de prima leidende scheidsrechter affloot. Volgende week staat Quick ’21 op het programma en zullen de Hantumers er weer vol tegen aan moeten.