Account
Logo
Zoeken
6 °C

SC Kootstertille wint van Blue Boys

zo 19 april 2015, 18.12 uur

KOOTSTERTILLE - In een wedstrijd waar feitelijk niets meer op het spel stond, schotelden beide teams het publiek weinig verheffends voor. Het enige positieve voor de Tilsters was de overwinning maar het resterende had net zo goed schriftelijk kunnen worden afgedaan.

Na het teleurstellende verlies tegen V en V ’68 was het voor de Tilsters moeilijk opladen voor het verplichte nummer tegen Blue Boys. Toch kreeg de thuisclub voldoende mogelijkheden om een ruimere dan de 1-0 score over de finish te brengen maar het vizier stond met name bij Jouke Waaksma Bzn niet goed afgesteld.

Al voor rust had de Tilster aanvalsleider zijn team in veilige have kunnen schieten maar steeds was het net niet of net naast. Daar stelde Blue Boys een 100% scoringskans tegenover maar Freek Koppelmans kreeg halverwege de eerste helft het speeltuig niet langs de attent ingrijpende Tille-goalie Albert-Jan Merkus. Tegen het scheiden van de markt voor de thee kwam Blue Boys goed weg toen arbiter Vellinga uit Menaldum een handsbal in de zestien weigerde met een elfmeter te bestraffen.

Maar vrij vlot na rust kwam SC Kootstertille eindelijk op voorsprong. Jouke Waaksma Bzn deed voorbereidend alles goed en lepelde de bal precies op het hoofd van jubilaris Douwe van der Bij, hij speelde zijn 300e competitiewedstrijd voor de Tilster hoofdmacht, en kopte Van der Bij schitterend tegendraads raak. Hoewel zijn bedoelingen goed waren bleef Jouke Waaksma Bzn ruzie met de bal houden door opnieuw enkele kansen om zeep te helpen.

Aan de andere kant bleef doelman Merkus uiterst attent door een harde volley van Martin Lageveen uit zijn doel te ranselen. De beste kans op een verdubbeling van de score was wederom voor Jouke Waaksma weggelegd maar ook toen hij door Aize Storm vrij voor het doel was gezet, kreeg Waaksma de bal niet langs een reeds geslagen doelman Pieter Miedema. In de slotminuut was Fokke de Vries ook nog dichtbij een tweede treffer voor de Tilsters, maar na het gave steekballetje van Arjan Kooistra punterde De Vries de bal centimeters langs de verkeerde kant van de paal.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Fietsster gewond bij aanrijding

Fietsster gewond bij aanrijding





regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar


regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum