Account
Logo
Zoeken
8.3 °C

Efficiënt VIOD blijft hopen op kampioenschap

zo 19 april 2015, 14.35 uur

DRIEZUM - De verdediging van VIOD blaakt momenteel van zelfvertrouwen. The Knickerbockers (TKB), nog vechtend voor lijfsbehoud, creëerden op eigen kracht in de hele wedstrijd één kans. Keepster Joukje van der Meer voorkwam halverwege de eerste helft een achterstand toen spits Maria van Omme oog in oog met haar kwam. Tien minuten daarvoor was centrale verdediger Sanne Huizing de VIOD-goalie veel dank verschuldigd toen diezelfde Van Omme voor de eerste keer in een identieke situatie terecht kwam. Echter nu niet na een pass van een teamgenoot, maar omdat Huizing het even was ontgaan dat VIOD dit keer niet in haar vertrouwde blauwe tenues voetbalde. VIOD ging efficiënter te werk en promoveerden de twee kansen in de tweede helft wel tot doelpunten. Froukje Schaafsma en Lisette Luimstra hielden VIOD in de race om het kampioenschap in de zaterdag hoofdklasse. Aanstaande zaterdag staat de Friese derby tegen Heerenveen op het programma. Beide teams zijn nog in de race voor promotie naar de topklasse.

In de pauze bestelden de meeste VIOD-supporters een kop koffie. De barmedewerker van het Appleknockers Flophouse keek verwonderd, terwijl de heren van TKB 5 de overwinning op het altijd lastige de Pelikanen 2 luidruchtig met veel blond schuimend bier vierden. ‘Who the fuck’ heeft halverwege de zaterdagmiddag nog zin in koffie, zie je de jonge student denken. Gelukkig stond er nog een volle overgebleven kan van de ochtend achter de bar. De wedstrijd tussen de vrouwenteams van TKB en VIOD liet zich smaken als de geschonken koffie: louw en smaakloos!

VIOD VR1 behaalde vorig seizoen uit 22 wedstrijden 39 punten en was met dit aantal punten verzekerd van nacompetitievoetbal. De teller na evenveel wedstrijden staat nu op 45 punten en nog heeft VIOD geen prijs te pakken. Hoewel RVVH in de reguliere competitie VIOD niet meer kan achterhalen, hebben de Ridderkerkers theoretisch nog kans om de tweede periode in de wacht te slepen. Dit alleen wanneer Barendrecht, VIOD of Heerenveen in de resterende duels punten morsen. Koploper Barendrecht treft Rhoon en Saestum nog. VIOD moet thuis volgende week tegen Heerenveen en de laatste wedstrijd tegen de Zwervers. Heerenveen speelt haar laatste wedstrijd thuis tegen Odysseus ’91. RVVH ontmoet nog de Zwervers en TKB. Zowel Rhoon, Saestum, TKB en de Zwervers hebben zich nog niet veilig gespeeld. De nummer drie op de ranglijst SSS heeft de eerste periode gewonnen.

De periode van de kampioen gaat naar het team, zonder een periode, dat in de competitie de hoogste positie op de ranglijst inneemt. De derde periode wordt daarna ook gebaseerd op de eindstand. Deze gaat dan naar het team die zonder een periode te hebben gewonnen de hoogste eindrangschikking inneemt. Dus alleen als RVVH de twee periode pakt en Heerenveen eindigt boven VIOD, dan vissen de Driezumer achter het net. De Driezumers moeten volgende week tegen Heerenveen, die de laatste vier wedstrijden overtuigend wonnen, dus nog vol aan de bak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Vlammen slaan uit schoorsteen bij woning in Drachten

Vlammen slaan uit schoorsteen bij woning in Drachten

regionaal nieuws

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919



regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland


regionaal nieuws

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende

regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt



kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost