Account
Logo
Zoeken
7.8 °C

Westereender verdacht van verkrachten dochter

vr 17 april 2015, 17.00 uur

LEEUWARDEN - Drie jaar cel. Dat was de eis van officier van justitie Henk Mous in de rechtszaak tegen een 44-jarige inwoner van De Westereen. De man zou op zaterdag 15 november vorig jaar zijn zestienjarige dochter hebben verkracht. De Westereender en zijn dochter waren alleen thuis terwijl in het dorp de Sinterklaasintocht gaande was. De man zit sindsdien vast, hij ontkent categorisch de beschuldigingen aan zijn adres. Volgens hem was zijn dochter kwaad omdat ze te horen had gekregen dat ze uit huis geplaatst zou worden.

Hij zei dat hij wel met zijn dochter had geknuffeld. Ze was bij hem op schoot komen zitten, omdat ze huilde. 'Ik heb haar als vader geknuffeld', zei de man. Hij had haar op schoot genomen, zijn armen om haar heen geslagen en haar een zoen op het borstbeen gegeven. Volgens de dochter was er veel meer gebeurd. Haar vader was met zijn handen onder haar kleding gegaan. Nadat hij haar borsten had betast en gelikt, was er geslachtsgemeenschap geweest. Dat zou in de kamer bij de computertafel zijn gebeurd. Ze zou geprobeerd hebben zich eraan te onttrekken.

De Westereender zei dat hij 'erg geschrokken' was van het verhaal dat zijn dochter aan de politie had verteld. De officier van justitie noemde de betrouwbaarheid van de verklaring van het meisje 'hoog'. Ze had volgens Mous 'een consistent verhaal' verteld. Meteen nadat ze zou zijn verkracht had het meisje in een WhatsApp-bericht aan een vriendin verteld wat er zou zijn gebeurd tussen haar en haar vader. Dat was al voor haar stiefmoeder terugkwam van de Sinterklaasoptocht. Ook de stiefmoeder kreeg te horen was er gebeurd zou zijn.

De politie heeft dezelfde dag DNA-materiaal veiliggesteld, van zowel het slachtoffer als de verdachte. Onder de nagels van de beide middelvingers van de Westereender werden huidcellen en vaginale cellen van de dochter aangetroffen. Dat kon de Westereender uitleggen: nadat hij zijn dochter had geknuffeld had hij bloeddruppels van haar die op de wc zaten schoongemaakt. Hij ging er vanuit dat ze ongesteld was. Maar er was meer: op de borsten van het meisje zaten huidcellen van de vader, op zijn geslachtsdeel zaten weer huidcellen van het meisje.

De man had meteen nadat hij was aangehouden tot twee keer toe tegen de politie gezegd dat hij hulp nodig had. Dat ontkende hij niet, maar hij zou bedoeld hebben dat hij hulp wilde voor zijn seksverslaving, hij zou drie tot vier keer per dag zin hebben in seks. Het meisje wil 3000 euro smartengeld van haar vader. In haar slachtofferverklaring schreef ze dat het haar pijn doet dat haar familie haar verhaal niet gelooft. Ze heeft een negatief zelfbeeld en gaat binnenkort in therapie. De Leeuwarder rechtbank doet op 1 mei uitspraak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Raad kauwt nog even flink op woningen Houtigehage

Raad kauwt nog even flink op woningen Houtigehage

regionaal nieuws

Onwel geraakte automobilist ramt hekwerk

Onwel geraakte automobilist ramt hekwerk


regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
28.3%
Nee  
53.9%
Maakt me niet uit  
17.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Ochtendrit na kroegavond wordt hele dure grap

Ochtendrit na kroegavond wordt hele dure grap


regionaal nieuws

Stroomstoring treft regio Eanjum

Stroomstoring treft regio Eanjum