Account
Logo
Zoeken
2.1 °C
College wil alleen Fries op welkomsborden
© WâldNet

College wil alleen Fries op welkomsborden

vr 17 april 2015, 16.40 uur

DOKKUM - Ondanks een negatief advies van ambtenaren, kiest het college van burgemeester en wethouders toch voor alleen Fries op welkomstborden en plattegronden binnen Dokkum. Het gemeentelijk beleid is om daar waar mogelijk meer gebruik te maken van de Friese taal. Uitzondering op dat beleid was altijd wanneer er richting grote groepen wordt gecommuniceerd. Dan wordt er tweetaligheid toegepast.

Het advies van ambtenaren aan het college was dan ook om bij de welkomstborden en plattegronden zowel Nederlands als Fries toe te passen. Ook enkele bezoekers van een informatiebijeenkomst maakten opmerkingen over het voorgestelde taalgebruik. Het college blijft echter bij de keuze voor het Fries.

Om de waterrecreanten goed wegwijs te maken in Dokkum komen er op diverse plekken informatieborden, aanvullende toeristische bewegwijzering en worden er nieuwe stadsplattegronden geplaatst. Verder komen er (welkomst)borden bij de kommen van Dokkum en langs de vaarwegen. Als het aan de ontwerpers ligt, krijgt Dokkum bewegwijzering met een gouden randje in de stadhuisstijl.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: Moet de gemeente de prijzen gelijk trekken?

Ja  
87.4%
Nee  
6.9%
Geen mening  
5.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381