Account
Logo
Zoeken
8.6 °C

Man bedreigde ex via online radiostation

wo 15 april 2015, 18.30 uur

LEEUWARDEN - Een 44-jarige man uit Oosterwolde is wegens belediging en bedreiging door de politierechter veroordeeld tot een werkstraf van 40 uur en een week voorwaardelijke celstraf. De Oosterwoldiger heeft zijn ex-vriendin, een inwoonster van Nes, in december vorig jaar langs verschillende wegen ernstig bedreigd. Onder andere via WhatsApp en Skype schold hij zijn ex uit voor van alles en nog wat en maakte hij onomwonden duidelijk dat hij haar wat aan zou doen.

De man dreigde de vrouw af te maken en hij dreigde haar huis met de grond gelijk te maken. Zelfs via haar website, de vrouw heeft een online radiostation, werd ze via het gastenboek door de Oosterwoldiger bedreigd. Dat heeft ongeveer twee weken geduurd. De man zei tegen de rechter dat de vrouw zijn spullen niet terug wilde geven. Achteraf had hij 'heel veel' spijt.

Hij had zijn ex de stuipen op het lijf gejaagd. Omdat hij de sleutel van haar woning niet terug wilde geven, moest de vrouw de sloten laten vervangen. Ze was zo bang dat ze vaak in de woning van een vriend verbleef. Ze kreeg slaapproblemen en ze heeft kalmerende medicijnen moeten slikken. Alle kosten die uit de bedreigingen voortvloeiden, inclusief 385 euro smartengeld, wilde ze op de Oosterwoldiger verhalen.

Die zei dat hij meestal 'een biertje' op had als hij verbaal los ging op zijn ex. Na twee weken was hij maar gestopt met dreigen. 'Het hielp toch niks', zei hij. Uiteindelijk heeft hij volgens zijn zeggen de helft van zijn spullen teruggekregen. Daar neemt hij genoegen mee. 'Het boek is nu gesloten, ik ga mijn eigen weg', zei de Oosterwoldiger. De rechter bepaalde dat hij 300 smartengeld aan zijn ex moet betalen, plus 152 euro aan gemaakte kosten.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer