Account
Logo
Zoeken
10.8 °C

Werkstraf voor wietplantage Warfstermolen

wo 15 april 2015, 15.00 uur

LEEUWARDEN - Toen de politie op 15 januari bij hem aan de deur kwam omdat hij een aantal onbetaalde boetes uit had staan, bekende een 44-jarige inwoner van Warfstermolen ook maar spontaan dat hij hennepplanten in huis had. En behoorlijk wat, zo bleek. In vier ruimtes op de tweede verdieping van de woning telde de politie maar liefst 320 hennepstekjes van ongeveer tien centimeter hoog. Verder stonden er 137 stekjes die net boven de grond uit kwamen en lag er elf kilogram gedroogde hennep in de woning.

Bovendien had de hennepteler de stroom voor de kwekerij illegaal afgetapt. Volgens netbeheerder Liander had hij voor zo'n 2200 euro stroom buiten de meter om afgenomen. De man verscheen woensdag niet op de zitting van de Leeuwarder politierechter. Volgens zijn raadsman omdat hij in het buitenland verblijft. De verdachte zat diep in de schulden. Hij had al een tweetal opiumdelicten op zijn strafbad staan.

Reden voor de officier van justitie om drie maanden cel te eisen. De rechter was iets coulanter. De rechter hield er rekening mee dat de verdachte niet om de hete brei heen had gedraaid, hij had de volledige verantwoordelijkheid genomen voor de hennepplantage en het illegaal aftappen van de stroom. De verdachte kreeg 1 dag cel op -net zolang als de verdachte vast heeft gezeten- en een werkstraf van 180 uur.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Nieuw bestuur voor Vliegveld Drachten

Nieuw bestuur voor Vliegveld Drachten




regionaal nieuws

Rokende wasmachine in Gorredijk

Rokende wasmachine in Gorredijk




regionaal nieuws

Poollicht vastgelegd boven Friese wad

Poollicht vastgelegd boven Friese wad