Account
Logo
Zoeken
9.3 °C

VV Eastermar doet goede zaken

ma 13 april 2015, 11.26 uur

EASTERMAR - Precies een dag na de eerste zomerse lentedag in Fryslân en omstreken was het de beurt aan hekkensluiter Suwâld om vv Eastermar op sportpark de Burgerkamp uit te komen dagen.
Dat dit geen automatische drie punten voor de Eastermarders mochten betekenen was een viertal weken eerder duidelijk geworden, Suwâld had toen onder toeziend oog van Omrop Fryslân koploper ODV met 3-2 verslagen. Datzelfde kon de runner up natuurlijk ook overkomen en dus waren de Eastermarders lichtelijk gespannen.

Trainer Eric Boersma had zijn ploeg het paasweekend noodgedwongen vrij moeten geven, geen enkele club werd bereid gevonden om te dienen als sparringpartner en dus kon Tsjalling van Dijk weer eens met zijn denkbeeldige vrouw te winkelen. Een ander deel van de selectie reisde naar Ee om de wedstrijd Oostergo – Kootstertille te aanschouwen, dit zijn namelijk concurrenten wat het alom gewilde 2e plekkie betreft. De wedstrijd eindigde in een geflatteerde 3-1 voor de thuisploeg en zo kwam Oostergo op drie punten van Eastermar.

De mannen van de Boersma's hadden een onstuimige trainingsweek achter de rug, dinsdag werd getraind op het goed onderhouden 2e speelveld, toen de schemering zijn intrede deed werd de geblesseerde keeper Gjalt Veenstra eropuit gestuurd om de lichten aan te drukken, dit ging echter faliekant mis en zo mocht Harm Tseard Heidbuurt zijn bekrulde vader een dag later met de hoogwerker in de weer.
De verloren trainingstijd werd door de heer E. Boersma niet vergeten, hij haalde donderdag dan ook een extra zweep over de selectie.

Nadat de spelers enigszins hersteld waren van al dat traingeweld stonden de mannen van Suwâld alweer op de stoep. Deze zouden bestreden worden met de volgende opstelling:
De niet jonger wordende Sjoerd Visser werd na het wegvallen van Gjalt Veenstra bereid gevonden onder de lat plaats te nemen.
De van het 2e overgekomen Robert Tienstra had in de voorgaande weken op de een of andere manier zo'n goede indruk achtergelaten bij trainer Boersma dat hij ten koste van keeper Richard Brouwer mocht starten op de rechtsback positie, de achterhoede werd verder bevolkt door reserve keeper Albert Brouwer, Jurryt Jonkman en Mark de Vries.

Op het middenveld mocht nog weer een andere reserve keeper (Pieter Sikkema) starten op de rechterflank, Jille van der Wal liep naar de andere kant van het veld en Stefan Erwin Venema, Harm Tseard Heidbuurt en Tsjalling van Dijk stonden centraal.

In de spits stond Kees Schotanus, hem was vroeger altijd door Bert verteld dat hij wel keeper kon worden, hoogstwaarschijnlijk wordt hij dus VVE's achtste keeper dit seizoen.

Op de bank zaten Sander Smedema, Richard Brouwer, Thomas van Holsteijn en Rienk Wind.

Omdat Bouwe Boersma om onverklaarbare redenen wou dat de Eastermarders 5 minuten eerder dan normaal op het veld zouden staan begon trainer Eric om half 2 aan zijn wekelijkse peptalk, deze was deze week dermate confronterend dat hier geen details over uit mogen lekken.

Geen pupil had deze zaterdag dienst en zo floot scheidsrechter Heisenberg in zijn eentje om 14:30 voor het begin van deze topper in de 5e klasse c.

Omdat Suwâld de toss won en besloot niet van kant te wisselen mochten Kees Schotanus en Jille van der Wal aftrappen.
Eastermar probeerde haar eigen spel te spelen, vroeg druk te zetten en binnen het kwartier te scoren, laatstgenoemde lukte echter wederom niet. Ditmaal bleef de ploeg echter rustig en voetbalde het stug door, zoekend naar een voorsprong.
In de 29e minuut mocht het dan heven: Kees Schotanus probeerde op doel te schieten, raakte het leer verkeerd en leverde zo een prachtige voorzet af, die voor het vijandelijke doel in de kluts belande.
Hier stond Pieter Sikkema net zijn fieters te strikken, nadat hij content was met het resultaat tikte hij de bal beheerst binnen: 1-0!

10 minuten later was het wederom Pieter Sikkema die een hoofdrol had bij een doelpunt, Robert Tienstra speelde de bal te ver voor zich uit waarna een Suwâld verdediger loeihard uit probeerde te verdedigen, de bal belandde echter in Sikkema zijn goedgevulde buik en veerde zo voor de voeten van Tsjalling van Dijk die nadat hij de afstand tussen hem en het doel tot een kleine 25 meter had gebracht met precisie in het linkerhoekje raakschoot: 2-0!

Nadat Robert Tienstra nog een geslaagde rush langs de volledige rechterflank tot een goed einde had gebracht floot de scheidsrechter voor de rust.

0-2 was tevens de ruststand in de uitwedstrijd, toen kwamen de Suwâld mannen echter rap terug tot 2-2 en daarom waarschuwde de trainer Tsjalling van Dijk en Sjoerd Visser, dit mocht niet weer gebeuren! Gewisseld werd er eerst nog niet.

Nadat de thee achter de kiezen lag en de lange tocht naar het veld zonder tegenslagen was volbracht floot scheidsrechter Heisenberg voor de 2e helft.

Eastermar speelde hetzelfde spelletje als voor rust, kansen werden bij de vleet gecreëerd maar zoals zo vaak dit seizoen bleek afronden te lastig.

In de 58e minuut was het dan toch weer raak, Jurryt Jonkman stoomde op over rechts, speelde de bal vervolgens op de aan de zijlijn vastgeplakte Pieter Sikkema die op zijn beurt Harm Tseard Heidbuurt de hoek instuurde, Heidbuurt penetreerde het 16 meter gebied en gaf daarna laag voor op de eveneens penetrerende Jille van der Wal die geen kans zag mis te schieten: 3-0!

Dit was voor trainer Eric Boersma het teken om de al weken op scherp staande Stefan Erwin Venema naar de kant te halen, zijn taak als vergruizer werd overgenomen door Robert Tienstra en Richard Brouwer werd de nieuwe rechtsback.
Niet veel later zouden ook Thomas van Holsteijn en Sander Smedema het veld betreden.

In het vervolg van de wedstrijd creëerde Eastermar nog een kleine 44 opgelegde kansen, ze waren echter allemaal niet besteed aan Kees Schotanus, Thomas van Holsteijn, Sander Smedema en Sjoerd Visser.

Omdat ook de scheidsrechter geïnspireerd raakte door al deze missers besloot hij een handsbal over het hoofd te zien waarna Wietzeh raak kon schieten: 3-1! Dit was zonder twijfel tevens de eindstand.

Doordat ODV ook won behielden zij hun 7 punten voorsprong op VVE. Met nog drie wedstrijden te gaan kan ODV dus volgende week kampioen worden tegen Eastermar. Doel is om dit kampioensfeestje, evenals Heerenveen dat hopelijk doet in en tegen PSV, te verstoren!
Andere reden om volgende week een extra stapje te doen is het kratje bier dat de selectie bij winst aangeboden krijgt door Hoeke “stofjas” van der Ploeg!

Het draaiende rad, bespeeld door dj Radjakker en HT Heidbuurt bleek in de derde helft een prooi voor de bezoekers, 5 van de 9 prijzen raakten mee naar Suwâld.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum





regionaal nieuws

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid