Account
Logo
Zoeken
8 °C

Sterk VIOD overklast Zwaagwesteinde

ma 13 april 2015, 11.24 uur

DRIEZUM - De enige gemeentelijke derby van Dantumadeel, vond zaterdagmiddag plaats tussen de dorpen Zwaagwesteinde en Driezum. Dat de Driezumers voor de volle buit waren afgereisd naar sportpark De Wieken doet wel blijken uit de zeer terechte einduitslag van 1-4. VIOD wist het spel van Zwaagwesteinde te tackelen, met volle passie en strijd van iedere speler werd de werklust bekroond met een mooie overwinning.

Het waren echter de mannen in het rood en groen die de wedstrijd goed starten. Zwaagwesteinde koos bewust om de eerste helft voor de wind te voetballen en op deze manier al combinerend tot een scoringskans te komen. Vooral de opkomende back Durk van der Wal van Zwaagwesteinde aan de linkerkant was een aantal keer een ware plaag voor de VIOD defensie. Door deze momenten goed uit te lezen wisten de blauwhemden zich te groeperen en zo controle te krijgen over het spel van Zwaagwesteinde.

Door het goed druk zetten aan VIOD zijde werd er veel balverlies geleden aan de kant van Zwaagwesteinde. In de zeventiende minuut resulteerde dit in het eerste doelpunt voor VIOD. Na het goed doorzetten van Roelof v/d Veen wist hij zich zelf in een vrije positie te brengen tegenover de doelman, via een vrije boogbal werd keeper Johan Jan Kleefstra verschalkt en kon de 0-1 op het scorebord worden genoteerd. VIOD bleef doorzetten met dit harde werken en dit resulteerde nog geen vijf minuten later in het tweede doelpunt van de middag. Een kort genomen hoekschop werd door Nykle Durk v/d Valk de zestien ingebracht.

De goalie van Zwaagwesteinde berekende deze bal volledig verkeerd, wat ervoor zorgde dat het leer tussen zijn handen door tegen de netten aanvloog. Waar VIOD zich zelf in een glansrijke positie wist de brengen, liep het positiespel van Zwaagwesteinde een enorme deuk op. De blauwhemden roken hun kans en gingen op jacht naar de 0-3, die bijna werd gevonden door Sjoerd Visser. Het was grote broer Bauke Visser die hem een scoringskans wist op te leggen, helaas vond Sjoerd de binnenkant van de paal en belandde de bal buiten de zestien. Geheel tegen de verhouding in wist Zwaagwesteinde de spanning terug te brengen in deze derby door net voor rust de 1-2 aan te tekenen. Een afstandsschot van Durk v/d Wal landde pardoes over VIOD goalie Rutger Atema in de touwen. Met deze domper net voor rust zochten beide teams de kleedkamers op voor de thee.

De tweede helft mocht VIOD voor de wind voetballen en speelde Zwaagwesteinde hun geliefde spel tegen de wind in. Dat de wind parten speelde tijdens deze wedstrijd is een feit, het was alleen VIOD dat hier beter mee om ging. Zwaagwesteinde probeerde wel door middel van combinaties druk uit te oefenen op de defensie van de Driezumers, maar verder dan ongevaarlijke voorzetten vanaf de zijkant en afstandschoten kwam het niet. Het was uiteindelijk Sjoerd Visser die de bevrijdende 1-3 wist te maken.

Al het harde werken aan VIOD zijde werd dan eindelijk beloond, na een fraaie aanval over links wist Jelmer Visser middels een goeie pass Sjoerd Visser te bereiken. Sjoerd wist wel raad met dit buitenkansje en tikte beheerst binnen. Dat VIOD deze stand niet wist uit te breiden, kwam voornamelijk door de Driezumers zelf. Door knullige factoren werden een aantal mooie aanvallen om zeep geholpen of niet benut.

Voor Zwaagwesteinde was de wedstrijd gespeeld en was de hoop op een kampioenschap verdwenen. VIOD bleef toch goed doorzetten tot aan het einde, Bauke Visser wist in de allerlaatste minuut van de wedstrijd nog een fraai schot af te leveren wat op de paal belandde. De goed opgestelde Jelmer Visser kon de bal in een volledig lege goal binnen tikken en zo de einduitslag van 1-4 bevestigen. Volgende week speelt VIOD opnieuw een cruciaal duel tegen Wykels Hallum en zal er opnieuw gewonnen moeten worden voor rechtstreeks lijfsbehoud in de derde Klasse B. Met het vertoonde spel van afgelopen zaterdag de strijd, passie en de wil om te winnen kunnen de Driezumers een heel eind komen!
VIOD 1 – Wykels 1 zaterdag 18 april. Aanvang 14.30 uur.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369




regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.8%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27.5%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.6%
Geen mening  
28.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!