11 °C

VenV '68 verspert nacompetitie voor SC Ktille

ma 13 april 2015, 11.22 uur

GARYP - Het seizoen zit er op voor de Tilsters na het cruciale verlies bij V en V ’68. Alleen bij winst bleef deelname aan de nacompetitie mogelijk maar na het tweede opeenvolgende verlies resteren nog slechts duels om des keizers baard.

In de eerste helft leek het er zeker niet op dat SC Kootstertille een nederlaag zou moeten slikken. V en V ’68 werd op eigen helft goed vastgezet en de bezoekers hadden de meeste druk naar voren. Het enige wat de Tilsters verweten kon worden is, om het verschil ook in doelpunten uit te drukken. Om te scoren heb je uiteraard ook kansen nodig en daar was niet altijd sprake van. Behalve na twintig minuten spelen toen Douwe Kloostra met een splijtende pas Jouke Waaksma Bzn bereikte.

De puntspeler draaide goed bij zijn tegenstander vandaan, haalde kort en hard uit maar zag de bal tegen de vuisten van doelman Pieter Nijhuis spatten. Verder dan een aantal halve kansjes kwamen beide teams vervolgens niet meer al kwam SC Kootstertille vlak voor rust goed weg. Douwe van der Bij speelde veel te kort op doelman Elvin Meijer terug waarna V en V ’68 kon onderscheppen. Gelukkig voor de Tilsters liep Marten Veenstra de bal slordig over de achterlijn.

De thuisclub kwam na de thee als herboren uit de kleedkamer en creëerde binnen vijf minuten twee uitstekende kansen. Eerst werd een inzet van Calvin Rooda een prooi voor doelman Meijer en even later wist Tony Bierma in een mêlee van spelers voor opluchting te zorgen. Het bleek uitstel van executie want een minuut later ruigborstelde Patrick Praamstra een tegenstander binnen de beruchte lijnen en werd Joeke de Vries vanaf elfmeter scherprechter; 1-0. Nog voor de Tilsters naar adem konden happen lag ook nummer twee tegen het nylon. Tille doelman Elvin Meijer liep uit een hoekschop onder de bal door die vervolgens opnieuw kon worden ingezet. Kees Wartena mocht vervolgens van dichtbij voor 2-0 afdrukken. Behoudens een kans voor Marco Meetsma, hij strandde op doelman Nijhuis, had SC Kootstertille weinig weerwoord.

Halverwege de tweede helft wist Douwe van der Bij zijn reeds geslagen doelman Elvin Meijer te hulp te schieten en bracht koppend op de doellijn redding. Uitstel van executie want een minuut later had V en V ’68 alsnog het trio treffers. Patrick Praamstra probeerde een bal uit een hoekschop sierlijk weg te werken maar dit was niet aan hem besteed. Het speeltuig caramboleerde in tegengestelde richting achter collega Meijer. De thuisclub geloofde het daarna wel en liet haar opponent nog een keer tegen scoren. Jouke Waaksma Bzn zette dermate druk op zijn tegenstander waardoor Sieger Beerda zijn eigen doelman kiezelhard passeerde; 3- 1. De Tilsters leken daarna nog een keer te scoren maar dan wel in het eigen doel. Een opgeluchte Douwe van der Bij zag gelukkig de paal redding brengen. Het maakte voor de verdiende overwinning voor de thuisclub niets meer uit en is, in tegenstelling tot SC Kootstertille, nog volop in de race voor het nacompetitietoetje.