Account
Logo
Zoeken
9.7 °C

Honkballers Drachten Diamonds winnen

ma 13 april 2015, 11.21 uur

DRACHTEN - De honkballers van Drachten Diamonds hebben de 1e competitiewedstrijd van het seizoen winnend afgesloten, in Leeuwarden tegen de Northern Stars werd met 9-15 gewonnen.
Al in de 1e inning pakten de Diamonds een 1-5 voorsprong door honkslagen van Alex v/d Molen, Sven Gall en Danny Bleeker. Offensief had N. Stars geen vat op de pitches van Danny Bleeker van de Diamonds, waardoor er na de 2e inning een 2-6 stand op het scorebord stond. De 3e inning ging Drachten aan slag goed verder , met mooie hits van Hylke Nanninga, Derrel Felipie en Glenn v/d Meulen zodat de voorsprong werd uitgebouwd naar 2-8. Toen herpakten de N. Stars zich aan slag en kwamen terug tot 8-8.

Maar na de pitcherswissel, Hylke Nanninga kwam voor de Diamonds op de heuvel, was het aan slag gebeurd met de Leeuwarders. Daarna scoorden de Diamonds in de 4e inning nog 2 punten mede op een tweehonkslag van Hylke Nanninga: 8-10 en de Diamonds stonden weer voor. De voorsprong werd in de 5e inning verder uitgebouwd naar 8-15 na hits van Sven Gall, Mick Niekerk en Niels Alberts.

N.Stars kon daarna nog eenmaal scoren, zodat de Drachten Diamonds daarna met een 9-15 overwinning van het veld af stapten.

Volgens de nieuwe coach Wilco Bleeker een terechte overwinning; "De overwinning was verdiend, wij waren de betere ploeg en hebben allemaal goed gedisciplineerd gespeeld. Compliment voor het hele team, ook al zijn we nog maar een week of 10 bezig, de progressie is individueel ook goed zichtbaar, dat belooft nog wat dit jaar."

Zondag 19 april a.s. spelen de Drachten Diamonds om 14.00 uur hun 1e thuiswedstrijd op de honkbalvelden aan de Sportlaan tegen de Knights uit Leek.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369




regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal