4.3 °C

ASC is rode lantaarn drager af

zo 12 april 2015, 12.07 uur

AUGUSTINUSGA - Zaterdag stond voor ASC de derde thuiswedstrijd in 8 dagen op het programma. Met de resultaten van de 2 voorgaande wedstrijden in het achterhoofd kon ASC vol vertrouwen beginnen tegen Niekerk.

Na het eerste fluitsignaal leek ASC de stijgende lijn door te zetten en wist het Niekerk direct onder druk te zetten. Al na ruim 4 minuten opende Han Zwart de score voor ASC met een prima doelpunt dit na een eveneens prima pass van Oebele de Jong. ASC wist de bovenliggende partij te blijven, maar echt grote kansen bleven even uit. Na dik 25 minuten moest Niekerk met 10 man verder na een (terechte) rode kaart wegens slaan voor J. Tjoelker. Nu ASC tegen 10 man verder moest leek het meer ruimte te krijgen maar het duurde tot de 45e minuut alvorens hiervan gebruik werd gemaakt.

Op slag van rust was er een voorzet van Oebele de Jong die werd getoucheerd door Hilbrand Benedictus en hierdoor perfect viel voor Han Zwart die met zijn 2e de 2-0 voor ASC maakte. In de extra tijd van het eerste bedrijf had het nog 3-0 kunnen worden, maar deze kans ging helaas verloren. Na de onderbreking was het spelbeeld volledig anders, het was nu Niekerk dat met een man minder..maar met de wind in de rug..ASC zwaar onder druk zette. Het lukte de thuisploeg maar niet om onder deze druk uit te komen en viel in de 55e minuut de bijna onvermijdelijke 2-1, door een kopbal van Wilco Noordhof uit een hoekschop.

Met nog 35 minuten op de klok leek het nog alle kanten op te kunnen gaan. Niekerk viel aan en ASC verdedigde en leek de 2-2 slechts een kwestie van tijd. Toch kwam deze er niet, doelman Henk Witte wist samen met zijn verdediging(gesteund door de middenvelders) de 2-1 voorsprong vast te houden en de 3 punten veilig te stellen. Met deze overwinning verlaat ASC de laatste plaats en doet deze over aan buur Drogeham die verloor. De volgende wedstrijd voor ASC de komende zaterdag 18 april uit tegen de Lauwers kan ASC nog een stukje verder op weg helpen in de strijd tegen degradatie als het deze weet te winnen, aanvang 14.30 uur.