4.9 °C

Goed herstel Futsal Dragten

wo 1 april 2015, 9.55 uur

DRACHTEN - Na de teleurstellende resultaten van de afgelopen week mocht Futsal Dragten maandagavond al weer aantreden voor de competitiewedstrijd tegen Blauw Wit’34. Tijdens de wedstrijd werd het nog wel even spannend, maar de punten gingen terecht naar de thuisploeg: 8-3.

Eigenlijk zou deze wedstrijd gespeeld worden op 10 april, maar op verzoek van Blauw Wit werd deze nu al gespeeld. En omdat de eigen sporthal De Drait niet beschikbaar was, werd uitgeweken naar de Lasconhal. Qua sfeer kon niet getipt worden aan de ambiance die men gewend is, maar daar stapten de spelers snel overheen.

Dit bleek al snel, toen in de 3e minuut Marco van der Heide voor 1-0 zorgde en nog geen minuut later Marco Braaksma de score bijna verdubbelde. Een verdediger bracht redding door de bal hard over het eigen doel te schieten.

Futsal Dragten had duidelijk een overwicht en men speelde goed geconcentreerd. Blauw Wit kon geen vuist maken en kansen bleven dan ook uit. Pas in de 12e minuut lukte het hen om voor het eerst op doel te schieten. Keeper Marnick Dam zag de bal naast gaan.

Ondertussen was een speler van Blauw Wit al tegen een gele kaart gelopen en in deze overtal had Thommy Saija, na voorbereidend werk van Aaron Tahaparij, voor 2-0 gezorgd. In de 14e minuut leek Blauw Wit te gaan scoren, maar Marnick Dam kwam goed zijn goal uit en verhinderde de aansluitingstreffer door de bal weg te tikken.

Het rommelige voetbal aan Leeuwarder zijde kwam het spel niet ten goede en daardoor kon ook Dragten haar eigen spel niet spelen. Toch ontstonden er mogelijkheden om de score opnieuw uit te breiden, maar precisie was er debet aan dat de tussenstand lang gelijk bleef. In de laatste minuut voor rust kwam dan toch de 3-0 op het scorebord. Tim Hof bediende Dennis de Vries, die met een punter de bal tegen de touwen joeg. Maar nog voor het rustsignaal wist Blauw Wit tegen te scoren. Door concentratieverlies aan Dragtster zijde werd het 3-1.

De tweede helft gaf eenzelfde beeld. Futsal Dragten ging direct op zoek naar een nieuwe treffer door meer druk te zetten op de tegenstander. Goed positiespel verraadde de ambitie van de thuisploeg en in de 29e minuut kwam de 4-1 op het bord. Een snel genomen intrap van Dennis Jansen op Thommy Saija werd -al vallend- teruggegeven en Jansen kon uithalen: 4-1.

In de 31e minuut kon Blauw Wit voor 4-2 zorgen na een snel uitgevoerde counter. Het spel bij Dragten werd minder verzorgd en de gasten grepen dit aan door meer gevaar te stichten. Dennis de Vries moest aan de noodrem trekken bij een Leeuwarder aanval en een gele kaart was zijn deel.

In de 33e minuut mocht het spel door van de scheidsrechter, ondanks dat de Leeuwarder keeper met twee benen naar voren de bal voor de voeten van Marco van der Heide wegtikte. Bij de daaruit ontstane aanval mocht Blauw Wit voor 4-3 zorgen. Een minuut later waren het weer de twee benen van de keeper, die een aanval van Dragten onderbraken en ook nu mocht het spel door.

Het leek alsof Futsal Dragten daarna weer wakker was. Men kreeg door dat de tussenstand toch wel de nodige spanning met zich mee bracht en ineens zag het spel er veel verzorgder uit. Dit leidde in de 38e minuut tot de 5-3. Tim Hof zag zijn poging nog op de doellijn gekeerd door een verdediger, maar de rebound van Thommy Saija was onhoudbaar. Dezelfde Saija zorgde ook voor de meer rustgevende 6-3 (42e min.).

De laatste vijf minuten wisselde Blauw Wit zijn keeper voor een extra veldspeler om toch nog iets te bereiken. Dit had echter weinig effect door onzorgvuldigheid in de opbouw. In de 49e minuut ging bij Futsal Dragten zelfs Marnick Dam mee naar voren en hij mocht op aangeven van Marco van der Heide het honderdste competitiedoelpunt van dit seizoen op zijn naam zetten. De wedstrijd was definitief gespeeld en de 8-3 van Thommy Saija in de laatste seconden -zijn vierde van de avond- was voor de statistieken.

Coach Erik Donker was gematigd tevreden: “We speelden halverwege de wedstrijd niet echt goed, maar dat had ook met de tegenstander te maken. Gelukkig pakten we dit in de tweede helft weer op en bleek er uiteindelijk niet veel aan de hand. Toch zag je aan het eind van de wedstrijd bij ons de vermoeidheid opkomen. Dit was de derde wedstrijd in 8 dagen tijd en zeker die van afgelopen vrijdag (halve finale beker, red.) zorgde nu voor wat pijntjes in de kuiten.”

Futsal Dragten is nu een aantal weken vrij. Pas op vrijdag 17 april zal in en tegen Bedum de volgende wedstrijd worden gespeeld.