Account
Logo
Zoeken
3.2 °C

Geen beloning voor VCR bij koploper FC Leo

ma 30 maart 2015, 19.26 uur

RINSUMAGEAST - Leens - in een goede wedstrijd deed VCR de koploper uit Leens doen wankelen. Met name in de eerste helft dicteerde de ploeg uit Rinsumageest en kreeg voldoende mogelijkheden om ruimschoots afstand te nemen van FC Leo, maar slaagde daar niet in. In de tweede helft nam FC Leo het initiatief over en had wel het geluk aan haar zijde want door een prachtig zondagsschot en een eigen doelpunt wist het de driepunter wel in eigen huis te houden ondanks een tegentreffer van VCR. Scheidsrechter was de heer A. Jongeling en hij floot in de eerste helft veels te laconiek wat hem enigszins in de tweede helft opbrak, toen hij vol aan de bak moest. Uiteindelijk trakteerde hij twee spelers aan beide zijde op een gele prent, maar vergat hij de rode kaart te trekken voor de spugende Stan Buikema op Abe Dreyer. Het thuispubliek echter liet zich ook niet onbetuigd en meende zich discriminerend te moeten uiten naar een speler van VCR toe. Onwaardig gedrag voor de "aanstaande" kampioen.

Voor het eerst in haar vijftigjarige bestaan ging VCR op bezoek naar Fc Leo uit Leens voor een competitiewedstrijd. De Groningse club al opgericht in april 1933 acteerden de afgelopen drie jaar in de derde klasse maar zagen zich afgelopen seizoen roemloos degraderen als rode lantaarndrager. Echter de manschappen van trainer Klaas vd Ploeg zijn hard op weg om dit verloren terrein, één jaar later alweer ruimschoots goed te maken door waarschijnlijk een "mooi" kampioensschap.

De Grunnigers, de trotse koploper van de vierde klasse B kregen haar handen vol aan de manschappen van scheidend trainer Anton van Zwol en leiders Gelt Braaksma en Sjoerd vd Galiën. In de vijfde min was het de goed spelende centrale middenvelder Mame Braaksma die Rienk de Haas vond op de linkerflank. Met een prima individuele actie schoot hij vanuit de draai keihard op het "houtwerk", pech voor VCR en geluk voor de koploper. Nog geen min later de volgende kans voor de gasten.

Ditmaal was het voorstopper Josco van Andel die de andere VCR spits, Erwin Raap op avontuur stuurde. Maar oog in oog met de thuisgoalie Marco Wichers wist hij het net niet te vinden. In de 20e min mocht VCR een vrije trap nemen door linksback Arno Riemersma. Hij vond wederom Rienk de Haas en wederom vanuit de draai vond deze dit keer de bovenkant van de lat. En zo bleef VCR nog steeds met lege handen staan. Even later was het Jenilson Pires da Silva die de opening wist te vinden bij Erwin Raap op de rechterflank.

Met een prima lichaamsschijnbeweging stuurde hij zijn directe tegenstander het bos in en zette voor. Zijn prachtige diepe aangesneden voorzet kwam in de voeten terecht bij de op links opererende Jouke Hoekstra maar zijn schot vloog via de vingertoppen van de thuisdoelman en de paal naast. Pas op het halfuur het eerste echte doelgevaar voor de thuisclub. Het was linksback Junghaur Chia die een prachtige diepe bal verstuurde naar teamgenoot Frank Veenwijk, maar zijn lob miste de juiste precisie en werd opgeraapt door gastdoelman Hielke Koning.

Even later was het thuisaanvoerder Jeroen Batema die Marco Rietema op de rechterflank wist te vinden. Hij vloog van buiten naar binnen en vond de knie van keeper Koning en zo deed Fc Leo weer mee aan dit duel. Het laatste wapenfeit in deze eerste helft was opnieuw voor de gastgever. Frank Veenwijk werd gevonden op de linkerkant en deze vond vervolgens Rick Koster aan zijn zijde. Deze vloog vervolgens ook van buiten naar binnen en haalde vernietigend de trekker over, maar zag tot zijn afgrijnzen de bal net voorbij de kruising vliegen en zo gingen de beide teams rusten met een 0-0 stand.

Na de rust kreeg de thuisploeg wat meer grip op deze wedstrijd en was het VCR die op de tegenstoot loerde. In de 52e min was het Erwin Raap die Jouke Hoekstra vond. Maar opnieuw vloog de inzet van Hoekstra net langs de verkeerde kant van de paal en was het keeper Wichers die zijn doel schoon hield. In de tegenaanval was het thuiskeeper Marco Wichers die met een prachtige lange doeltrap Justin Poort vond op de linkerflank. Vervolgens verstuurde deze een prachtige voorzet richting de inkomende en goed spelende Stan Buikema maar zijn schot vloog over.

Even later was het linksback Justin Poort die in balbezit kwam en verwoestend de trekker overhaalde en gedragen door de wind zeilde de bal prachtig de kruising binnen. VCR keeper Koning had geen schijn van kans en tegen de verhoudingen in kwam de thuisploeg op 1-0 voorsprong. De kopjes gingen hangen bij het prima spelende VCR en Fc Leo rook bloed. Precies op het uur mocht de thuisploeg een vrije trap nemen na een overtreding van VCR linksback Arno Riemersma. Het slachtoffer Stan Buikema posteerde zich achter deze bal en schoot venijnig op het doel van doelman Koning. Maar keeper Koning stond paraat en redde adequaat. Vier min later moest Koning alweer vol aan de bak toen Rick Koster kon opstomen en prachtig uithaalde. Maar de viertoppen van de VCR doelman brachten redding in de kruising.

De hieruit voortvloeiende corner werd gaaf voorgezet door Stan Buikema op spits Marco Rietema maar hij vond de lat boven de graaiende handen van de VCR goalie. Maar met de inbreng van Abe Dreyer kwam er nieuw elan in het team van VCR. Het was Arno Riemersma die in de 67e min Abe Dreyer op de linkerflank vond. Hij zeilde van buiten naar binnen en haalde de trekker vernietigend over en schoot de 1-1 hoog en droog binnen achter een verbouwereerde thuisgoalie. Maar het noodlot zou bij VCR alsnog toeslaan. Het was Stan Buikema die opnieuw een hoekschop mocht trappen vanaf de rechterkant. Heerlijk werd de bal ingebracht, maar deze werd totaal verkeerd geraakt door Jouke Hoekstra met zijn hoofd en de 2-1 lag in het net.

En het verzet van VCR was echt gebroken. En zodoende was ook het laatste wapenfeit opnieuw voor de oranjehemden uit Leens. Het was invaller Rik Schuttenbeld die door kon stomen over de linkerflank. Zijn voorzet kwam vervolgens voor de voeten van Marco Rietema terecht die de bal goed verlengde naar de goed mee opgekomen Frank Veenwijk. Maar hij miste voor open doel de kans op 3-1 en dat zou ook heel duidelijk teveel van het goede zijn geweest. Maar het feit is nu wel dat VCR meer dan goed tegenstand bood aan de koploper maar wel weer met lege handen staat en nu wel bijzonder goed op haar tellen moet gaan passen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
76.1%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'