Account
Logo
Zoeken
7 °C

Jafo Stunthallen start kringloop voor Afrika

ma 30 maart 2015, 14.27 uur

SURHUISTERVEEN - Vanaf 1 april start Jafo Stunthallen een nieuwe kringloopafdeling. Het bedrijf heeft in Surhuisterveen ruim 6000 vierkante meter tot haar beschikking waar naast de kringloopwinkel ook een groothandel in meubelen is gevestigd. Eveneens is er een ruimte die gebruikt wordt voor internetveilingen van Proveiling.

Het doel van de nieuwe kringloopafdeling is het sturen van hulpgoederen naar Afrika. "Jarenlang heb ik meubels geëxporteerd naar Oostbloklanden. De markt is echter veranderd en de vraag naar deze meubels is kleiner geworden. Tegelijkertijd is er een nieuwe markt ontstaan in Afrika. Een medevennoot handelt in kantoormeubelen, die hij exporteert naar Afrika. Tussen en in deze meubels zit tijdens het transport een heleboel loze ruimte. Wij kunnen hulpgoederen naar Afrika sturen met transportkosten die vrijwel nihil zijn, door deze ruimtes op te vullen." aldus de heer Storm van Jafo.

In principe kan alles worden ingebracht voor de winkel. "Goederen in de breedste zin van het woord. Huis-, tuin- en keukenspullen, maar ook rollators, naaimachines en ziekenhuisbedden: wij willen alles wel hebben, als het maar heel is en er netjes uit ziet. We willen niks weggooien, alles is herbruikbaar." De 'luxere' goederen worden verkocht zodat met de opbrengst hiervan de kringloopafdeling draaiende gehouden kan worden.

"We bieden de mensen daar een aanbod dat geregeld wisselt, zodat het altijd loont om even binnen te lopen." De overige spullen, zoals huisraad, wordt naar Afrika gebracht naar arme mensen. De naaimachines worden bijvoorbeeld gebruikt in een ateliertje, dat opgezet is zodat mensen met zelfgemaakte producten voor een eigen inkomen kunnen zorgen. Momenteel gaan de hulpgoederen naar Senegal, Ghana en Nigeria.

De kringloopafdeling zal in de toekomst waarschijnlijk nog uitgebreid worden met een inbrenghal. Mensen kunnen dan waardevolle spullen daar aanbieden en ze ontvangen 70% van de opbrengst zodra het verkocht wordt.

Op woensdag 1 april om 10.00 uur wordt de nieuwe afdeling van het bedrijf officieel geopend. Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen bij het ruime assortiment en de kinderen kunnen zich vermaken op het springkussen.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369




regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.3%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
18.2%
Geen mening  
28.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!