13.1 °C

Oerterp wint in Leeuwarden

ma 30 maart 2015, 6.53 uur

LEEUWARDEN - De eerste wedstrijd in de hervatting van de veldcompetitie wist Oerterp winnend af te sluiten. Tegen Pallas ’08 werd het door een goede tweede helft 13-25. Ondanks de winderige weersomstandigheden werd er gemakkelijk gescoord. In een gelijk opgaande strijd kwamen beide ploegen tot het maken van veel doelpunten. Wanneer Oerterp op voorsprong kwam, wist Pallas ’08 weer knap aan te haken. Vlak voor rust wist Oerterp opnieuw een gat te slaan en werd er gepauzeerd met een 10-13 voorsprong.

In de tweede helft had Pallas ’08 moeite met scoren terwijl Oerterp gemakkelijk de korf vond. Via 10-13 werd het 11-18 en was de wedstrijd gespeeld. Beide ploegen scoorden nog een aantal fraaie goals, wat resulteerde in een 13-25 eindstand. Door deze overwinning staat Oerterp op een gedeelde eerste plaats samen met Oranje Zwart uit Zwolle.

Ook Oerterp 2 wist haar eerste wedstrijd te winnen. Na een 4-4 ruststand kwam Oerterp in de tweede helft op 4 doelpunten voorsprong en was de wedstrijd gespeeld; 7-13. Oerterp 2 staat op de eerste plaats met 4 punten voorsprong op de nummer 2.

Volgende week spelen de blauwhemden thuis tegen Regio’72. Oerterp 1 speelt om 15:30 uur en het tweede om 17:00 uur.