10.8 °C

Twee belangrijke punten voor Wêz Handich/DOW

ma 30 maart 2015, 6.50 uur

ROTTEVALLE - Zondag stond de eerste veldcompetitiewedstrijd voor Wêz Handich/DOW 1 op het programma. Tegenstander Atalante uit Apeldoorn werd ontvangen in Rottevalle. Het weer voorspelde weinig goeds. Veel wind en regen was de verwachting. De opdracht was simpel: twee belangrijke punten toevoegen aan ons totaal om lijfsbehoud in de eerste klasse C in het debuutjaar te bewerkstelligen. Uit in Apeldoorn won Wêz Handich/DOW in de eerste competitiehelft overtuigend met 12-17.

De wedstrijd ging om 14:30 uur van start met het eerste fluitsignaal van scheidsrechter J. Visser. Na drie minuten spelen was het Pie Bouwmeester die de 1-0 maakte. Atalante wist daarna ook te scoren. De scores gingen in de eerste helft gelijk op. Scoren bleek voor beide ploegen lastig in de eerste helft en met een 6-6 op het scorebord werden de kleedkamers opgezocht.

Trainer/coach Evert Bron gaf aan dat in de tweede helft de scores en met name de doorloopballen en kleine kansjes zorgvuldiger en beheerster afgerond moesten worden. In de tweede helft wisten beide teams echter opnieuw moeilijk op gang te komen. Na vijf minuten spelen wist Wêz Handich/DOW te scoren. Wêz Handich/DOW bleef geduldig. Ze wisten in hun eigen spel te blijven en konden steeds weer goede aanvallen opzetten. Ook in de verdediging bleef men geduldig. Na nog eens vijf minuten spelen wisten de blauwhemden eindelijk een verschil van twee doelpunten te creeren. Het geduldige spel van de thuisploeg werd beloond en er kwam uiteindelijk een maximale marge van maar liefst acht punten tot stand (14-6).

De ploeg uit Apeldoorn wist tot dan in de tweede helft nog niet eenmaal de korf te vinden. Pieter Veenstra kwam in het veld voor Pie Bouwmeester en ook aan de kant van Atalante werd gewisseld. Aan het einde van de tweede helft kwam dan toch nog de vele regen die al verwacht was ruimschoots opzetten. Atalante wist in de laatste vier minuten van de wedstrijd nog drie goals te scoren, maar op dat moment was de wedstrijd al gespeeld. Wêz Handich/DOW wist dankzij een voortreffelijke tweede helft twee belangrijke punten in Rottevalle te behouden.

Volgende week zondag 5 april, speelt Wêz Handich/DOW op de 1e Paasdag de uitwedstrijd tegen ZKC’19 in Zuidwolde. De wedstrijd zal om 14:30 uur van start gaan.