6.5 °C

Quick wint Hellas (18-13)

zo 29 maart 2015, 20.03 uur

OUDEGA - Zaterdag speelde Quick zijn eerste officiële competitiewedstrijd op het nieuwe sportcomplex met kunstgrasveld. Na 2 goede oefenwedstrijden tegen Ritola en De Wâlden mocht de Spar-Adema equipe het deze dag tegen Hellas uit Nunspeet opnemen. De voorgaande wedstrijd werd er nipt gelijkgespeeld (11-11).

Onder herfstachtige weersomstandigheden nam Quick al snel de leiding in de wedstrijd. Met name in de eerste helft overrulede Quick de tegenstander. Waar Quick lange aanvallen wist op te zetten was Hellas de bal vaak na het eerste schot al weer kwijt. Hierdoor kon Quick de voorsprong uitbouwen tot 10-4 bij rust.

Hellas was in de tweede helft niet bij machte om de spanning in de wedstrijd terug te brengen. Quick liep uit naar 17-8. Door doelpunten van een aantal wisselspelers zorgde Hellas ervoor dat de uitslag voor hun nog iets draaglijker werd. Eindstand 18-13.

Doelpunten: Sjoerd Pool 5, Gerwold Hylkema 2, Hendrik de Jong 5, Jelte de Vries 2, Stan Kleinhuis 1, Gerdien vd Veen 1, Froukje Veenema 1, Klara kooistra 1