13.1 °C

Be Quick verliest van effectief Zeerobben

zo 29 maart 2015, 20.02 uur

DOKKUM - In het toptreffen tegen Zeerobben stond Be Quick na 90 minuten met lege handen. De Harlingers wonnen na een 3-2 ruststand met 5-2. In de uitstekende eerste helft waren beide elftallen goed aan elkaar gewaagd en Be Quick nam twee keer een voorsprong. In de fase vlak voor rust verzuimden de Dokkumers voor de derde keer een voorsprong te nemen. De thuisclub scoorde op slag van rust wel en dat kwam Be Quick uiteindelijk duur te staan.

In een open wedstrijd met twee aanvallende ploegen was er voor het publiek heel veel te genieten. Be Quick kwam al in de 6e minuut op een 0-1 voorsprong. Een snelle aanval over links werd prima afgerond door Gert Jan Koopmans, na een prima assist van Rudolf Banga. Na bijna een half uur viel de gelijkmaker. Een doorgekopte bal kwam bij Frank ten Hoeve die met de punt van de schoen raak schoot. Be Quick ging direct weer op jacht naar een voorsprong en die stond een paar minuten later op het scorebord. Rudolf Banga soleerde door het centrum van de verdediging en rondde fraai af, 1-2.

Be Quick hield het initiatief en de thuisclub moest alle zeilen bijzetten om doelpunten te voorkomen. Onverwacht viel een treffer aan de andere kant. Een schot van Gideon Vellinga werd van richting veranderd en Eelke Kooistra was gepasseerd, 2-2. Direct daarna was het bijna 3-2, maar de schuiver kwam tegen de paal. In de vijf minuten voor rust miste Be Quick twee hele fraaie kansen op een voorsprong. Beide keren was keeper Theo Nota een sta in de weg bij inzetten van Ynte Koopal en Janco Wiersma. In plaats van 2-3 werd het 3-2 dankzij een doelgerichte kopbal van de sterk spelende Patrick Amels.

Rust 3-2

Na de rust leek er nog van alles mogelijk en de vele toeschouwers uit Dokkum hoopten op een snelle gelijkmaker. Tussen de 11e en de 17e minuut echter de beslissing. Zeerobben counterde twee keer razendsnel en de wedstrijd was beslist. Eerst was het David van der Pol die een aanval over rechts afrondde en vervolgens was Patrick Amels zeer attent bij de tweede paal. Be Quick bleef nog wel hard werken voor een tegentreffer, maar ondanks een aantal mogelijkheden bleef het bij 5-2.

Gezien de hele wedstrijd had Zeerobben de meeste rechten op de winst, al was de uiteindelijke 5-2 wel geflatteerd. De Harlingers lijken met dit jonge talentvolle team de meest serieuze kampioenskandidaat. Uiteraard zijn er nogal wat wedstrijden te gaan en is het maar de vraag welk team het beste met de druk kan omgaan.

Zaterdag speelt Be Quick in Dokkum de streekderby tegen Hardegarijp.