8.7 °C

Futsal Dragten verliest na strafschoppen

zo 29 maart 2015, 19.54 uur

DRACHTEN - Futsal Dragten is er niet in geslaagd om de finale te bereiken in het KNVB-bekertoernooi. In de overvolle sporthal De Drait werd een wedstrijd op de mat gelegd, die voorzichtig begon, maar bijna als een thriller eindigde. Strafschoppen moesten de beslissing brengen.

Beide teams begonnen afwachtend aan de wedstrijd, hoewel Emmeloord direct in het begin een klein kansje kreeg. De daaropvolgende spelhervatting gaf Dragten meteen lang balbezit, maar dit leverde geen uitgespeelde kansen op. In de 6e minuut kon Emmeloord er via een counter vandoor en een voorzet richting 2e paal kon vervolgens eenvoudig worden benut door Ap Boundati: 0-1.

Voor Futsal Dragten was er geen man overboord en men probeerde rustig de overkant te bereiken op zoek naar het vijandelijke doel. Verdedigend stond Emmeloord goed opgesteld, waardoor kansen voor o.a. Aaron Tahaparij, Dennis de Vries en Thommy Saija niets opleverden. Emmeloord loerde geniepig op de counter, maar ook hierin waren de verdedigers attent om onheil te voorkomen. De grootste kans voor Dragten ontstond in de 21e minuut. Thommy Saija legde breed naar Aaron Tahaparij, die de bal op de paal zag afketsen.
Zo bleef tot aan het rustsignaal het scorebord onaangeroerd.

In de tweede helft ging het tempo in de wedstrijd omhoog. Futsal Dragten ging serieus op jacht naar de gelijkmaker en kreeg via Marco Braaksma in de 28e minuut ook de gelegenheid. De keeper bracht echter redding. Even later was er een opgelegde kans voor Emmeloord, maar met een reflex kon Luuk Westerhof de bal wegtikken en Braaksma opruimen.

Futsal Dragten zette volop druk en claimde in de 33e minuut een penalty nadat de bal op de bovenarm van een verdediger kwam. De scheidsrechter wuifde dit echter weg. Maar een minuut later was het wel raak. Aaron Tahaparij gaf de bal aan Thommy Saija, die van dichtbij de 1-1 liet aantekenen.

Vanaf dat moment gingen de remmen los. Beide teams voerden het tempo nog maar eens op en het voorzichtige spel uit de eerste helft werd volledig overboord gegooid. Er ontstonden mogelijkheden voor beide teams voor hun tweede doelpunt, maar pogingen slaagden niet.

In de 41e minuut werd een inzet van Dragten met de hand tegengehouden door een verdediger. Dit kwam hem op een rode kaart te staan, waarna de toegekende penalty onberispelijk door Tim Hof werd benut: 2-1.

Bij de nieuwe aftrap was er even onduidelijkheid aan Dragtster zijde, toen men zag dat Emmeloord toch weer met vier veldspelers stond. De gasten maakten gebruik van dit concentratieverlies en Martin Holtmaat kon hiervan profiteren en de 2-2 op zijn naam zetten. De teleurstelling was groot bij Dragten, toen in de 45e minuut Emmeloord weer op voorsprong kwam via Ap Boundati. Hij zette zijn directe tegenstander opzij en wurmde zich door de Dragtster verdediging om vervolgens ook Luuk Westerhof te passeren.

Maar de gastheren rechtten de rug. Marco van der Heide zette met een schijnbeweging zijn tegenstander op het verkeerde been en bereikte Arnaud Donker. Hij joeg de bal in de korte hoek hard tegen de touwen en zette de 3-3 daarmee ook de eindstand op het bord.

Drie strafschoppen voor elk team moesten dus bepalen wie naar de finale mocht en daarbij was Emmeloord het meest gelukkig. In deze ‘loterij’ kon Dennis de Vries de keeper niet passeren en de gelijkmakende beurt voor Emmeloord werd wel benut. Daarna waren Tim Hof en Marco van der Heide wel succesvol. Helaas voor Dragten werd de laatste strafschop door Emmeloord ook benut, met als eindresultaat dat Futsal Dragten met lege handen stond.

Coach Erik Donker was teleurgesteld. “Erg jammer dat je op z’n manier verliest. We hebben mogelijkheden gehad om vaker te scoren, maar dan heb je de pech dat dit dan niet lukt. Het spel was goed, daar kan ik niks van zeggen. Maar het beetje geluk ontbrak ons vanavond.”

Volgende week gaat de competitie verder en daarbij speelt Futsal Dragten al weer op maandagavond 30 maart. De naar voren gehaalde wedstrijd tegen Blauw Wit’34 uit Leeuwarden wordt gespeeld in de Lasconhal in Drachten en begint om 21.00 uur.