8.9 °C

SC Kootstertille ploeterend langs Noordbergum

zo 29 maart 2015, 19.52 uur

KOOTSTERTILLE - Het moeilijke duel tegen Noordbergum leverden de Tilsters toch het volle pond op. Fraai was het allemaal niet wat de thuisclub liet zien maar dat kon ook van de gasten worden gezegd. Na de 2-0 voorsprong verzuimde SC Kootstertille het duel af te maken en werd het met een late tegentreffer nog onnodig spannend.

De weergoden zaten niet mee waardoor het op de gladde ondergrond lastig spelen was. De eerste speldenprikken kwamen van de gasten maar een inzet van Broer Kloosterman verdween over en na mistasten van doelman Elvin Meijer uit een hoekschop reageerde niemand van de gasten bij de tweede paal. De thuisclub kreeg grip op haar tegenstander en dat resulteerde na tien minuten spelen in een voorsprong. Jouke Waaksma Bzn vond met een prachtige crosspass Aize Storm. De bal leek even te blijven ‘hangen’ maar Storm wist met de punt van zijn schoen doelman Bert Dijkman toch nog te verassen; 1-0.

Enkele minuten later leek de Tilster topscorer ook voor 2-0 te zorgen maar kreeg hij op de afgemeten voorzet van Douwe Kloostra het hoofd niet goed onder de bal waardoor deze naast het doel zeilde. Noordbergum stelde daar een inzet van Pieter Oosterbos tegenover maar richtte deze te hoog. Tegen het rustsignaal kwam de thuisclub nog enkele malen goed door maar eerst was het doelman Bert Dijkman die op twee hoekschoppen overeind bleef en kopte Menno Bosma de bal bij de tweede paal over.

Tien minuten na de thee kwam SC Kootstertille op schitterende wijze op een 2-0 voorsprong. Na een fraaie aanval was de steekpas van Jouke Waaksma Bzn op Marco Meetsma oogstelend. Meetsma bleef alleen voor doelman Dijkman uiterst koel en schoof het speeltuig onder het lichaam van een balende sluitpost tegen het nylon.

Een kwartier voor het einde hadden de Tilsters de wedstrijd definitief in het slot moeten gooien. Aize Storm bediende Marco Meetsma maar in zeer kansrijke positie werkte Meetsma de bal verassend naast het doel. Ook een één tweetje tussen Jouke Waaksma Bzn en Marco Meetsma leverde geen succes op omdat doelman Dijkman ten koste van een hoekschop een derde tegentreffer wist te voorkomen. En zoals zo vaak valt het doelpunt juist aan de andere kant.

Op een vrije schop van Noordbergum stond doelman Elvin Meijer niet goed achter het door hem zelf gedirigeerde muurtje opgesteld. De inzet van Pieter Oosterbos was niet hard maar wel precies want de bal plofte langs de vrij gelaten binnenkant van het Tilster muurtje tegen het nylon; 2-1. SC Kootstertille maakte het zich in de slotfase onnodig lastig door te ver naar achteren te zakken. Vijf minuten voor afloop leek de thuisclub daarvoor gestraft te worden maar na het vlagsignaal voor buitenspel annuleerde arbiter Priem de gelijkmaker van Noordbergum.

De gasten zouden daarmee ook te ruim beloond zijn geweest want ondanks de moeizame zege mocht SC Kootstertille daar wel de meeste aanspraken op maken.