Account
Logo
Zoeken
4.8 °C

Groot onderhoud aan 106 woningen in Dokkum

ma 23 maart 2015, 13.26 uur

DOKKUM - In Dokkum is Thús Wonen gestart met groot onderhoud aan 106 woningen. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door Van Wijnen Gorredijk B.V. onderhoud en beheer. De onderhoudswerkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van energiemaatregelen en het verbeteren van het comfort.

Het onderhoud vindt plaats in meerdere straten in de wijk Fonteinslanden. Elke week worden van acht woningen zowel de buiten- als binnenkant compleet onder handen genomen. De werkzaamheden bestaan onder meer uit het saneren van asbest, het vervangen van zachtboardplafonds en het deels aanbrengen van kunststof kozijnen.

Ook vervangt Thús Wonen badkamers, toiletten en keukens om het gemak en het comfort te vergroten. De vernieuwing daarvan wordt door Van Wijnen in vijf werkdagen uitgevoerd en vindt steeds plaats van maandag tot en met vrijdag. Daardoor beschikken bewoners binnen een week weer over hun vernieuwde badkamer, toilet en keuken.

Thús Wonen voert tevens buitenonderhoud uit aan gevels en daken. Daarnaast worden er diverse energiebesparende maatregelen doorgevoerd die de woningen een labelsprong laten maken van gemiddeld E naar B. Dat gebeurt onder meer door het aanbrengen van isolerende beglazing en dak- en bodemisolatie. De dakisolatie van binnenuit gebeurt nu. De isolatie van buitenaf vindt deels in 2016 plaats in verband met nestmogelijkheden van vogels zoals de Flora- en Faunawet voorschrijft. Alle overige binnen- en buitenonderhoudswerkzaamheden nemen maximaal vier maanden in beslag; Van Wijnen levert het project op in juli 2015.

Edgar Pattipeilohy, projectleider van Thús Wonen: "Wij willen onze klanten een kwalitatieve en betaalbare woning bieden. Daarom voeren we naast het normale onderhoud ook energiebesparende maatregelen uit. Door deze maatregelen zullen de bewoners besparen op hun energiekosten en dit zonder een verhoging van de huur."

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag


regionaal nieuws

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette


regionaal nieuws

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland




regionaal nieuws

Snelweg A7 volledig dicht door ongeval

Snelweg A7 volledig dicht door ongeval