Account
Logo
Zoeken
6.7 °C

VV Zwaagwesteinde weet niet te stunten

ma 23 maart 2015, 10.56 uur

DE WESTEREEN - Na acht van de tien uitwedstrijden in winst omgezet te hebben diende de elfde zich aan, DTD. Zwaagwesteinde wil nu het einde van de competitie nadert het niet laten afhangen van toevalligheden en liet zeker in de beginfase zien dat ze in de omschakeling razendsnel aan de andere kant kunnen zijn. DTD wil graag koste wat het kost de druk er bij Lemmer zo lang mogelijk op houden en daarom is de nul achterin tot heilig verklaard.

Zwaagwesteinde startte furieus waardoor DTD zich bijna een paar maal liet verrassen. De Readtjes speelden niet alleen in de omschakeling goed maar het gehele team was in de beginfase opbouwend sterk aan de bal. Door deze speelwijze kwamen er ook kansen maar overtuigend waren die nog niet. Toch was het net of DTD hierdoor wat verrast leek en gingen enkele ballen gevaarlijk voorlangs. Ook keeper Maikel Hottinga liet zich niet onbetuigd en verbaal liet hij duidelijk horen wanneer de bal voor hem was. Zwaagwesteinde wist met hun snelle buitenspelers de achterhoede van DTD goed bezig te houden. Na ruim een kwartier ging het voetbal er bij de gasten wat uit en werd meer en meer de lange bal gehanteerd. Op het slecht bespeelbare veld (gemeente kon of wou het niet even rollen) stuiterde de bal veel op.

DTD hersteld zich in die periode en voorzichtig zoeken ze de aanval. De ploeg van Stef Hansma komt beter in haar spel en er kwamen nu ook aan de andere kant kansen. De trainer keek het met een tevreden blik aan maar zag liever een doelpunt. En die kwam er in de eenentwintigste minuut. Steffen Hansma gaat in de zestien goed door en weet de bal richting het doel te krijgen. Klaas Atema pakte de bal liet die weer los en Pieter Elgersma is er als de kippen bij om de bal over de doellijn te werken, althans zo leek het. Maar achteraf ging het niet zo, na het bekijken van de foto’s heeft Pieter Elgersma de voet wel erg hoog en had een fluitsignaal op zijn plaats geweest. Maar het gebeurde allemaal buiten het gezichtsveld van de arbiter en de vlag van grensrechter A Alma bleef ook naar beneden. Er werd nog wel fel geprotesteerd maar de scheidsrechter kon ook niet veel anders.

Dan een ongelukkige botsing waar Lieuwe de Roos van Zwaagwesteinde bij betrokken was. Hij moest ondersteunend naar de kleedkamer worden gebracht. Maar hij bleef veel pijn houden en werd even later door de Ambulance voor onderzoek naar het MCL overgebracht. Het blessureleed was voor Zwaagwesteinde nog niet over, grensrechter A Alma kon niet verder door een stekende pijn in zijn kuit,het leek wel op een zweepslag. Met een overwegend wat sterker DTD werd de eerste helft afgesloten met een 1 – 0 tussenstand.

Bij de start van de tweede helft werd een gretiger Zwaagwesteinde verwacht. Het middenveld van DTD werkte hard om in eendrachtige samenwerking met de verdediging het gevaar van de lange ballen en snelle counters te elimineren. De wedstrijd was wat de krachtsverhouding betrof in balans maar goed voetbal is op zijn zachts uitgedrukt op zo’n slecht onderhouden veld bijna niet mogelijk. Zwaagwesteinde werd toch nog enkele keren gevaarlijk, vooral die keer dat Maikel Hottinga met een hand redding moest brengen. Zwaagwesteinde liet zien dat ze niet content waren met die tussenstand en voerden daar waar het kon de druk op. Met meer mensen voor de bal kreeg nu DTD de kans op een snelle counter. En die kansen kregen ze ook, alleen de scherpte ontbrak. Keeper klaas Atema wist een afstandsschot goed te verwerken en verkleinde een paar maal prima zijn doel. Het zijn over en weer van die net niet momenten waardoor de spanning bleef.

Scheidsrechter A Mansouri en zijn grensrechters hadden de wedstrijd vrij goed onder controle. Henk Buning zijn ploeg kon het in de slotfase niet meer opbrengen om er een slotoffensief uit te persen. Maar ook DTD was niet bij machte om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. Zo eindigde deze spannende partij voetbal met de stand die Pieter Elgersma in de eenentwintigste minuut wat Lucky op het scorebord liet zetten 1 – 0 voor DTD.

Maar ja hier win je, en daar verlies je wat. Afgaand op de doelkansen die beiden hebben gehad is de overwinning van DTD niet onverdiend te noemen. Lemmer won van Nicator waardoor het verschil met DTD gelijk bleef, Nicator lijkt wat de titel betreft de handschoen geworpen te hebben. Harlingen is de runner-up voor de vierde plaats, dat kan nog een hele mooie ontmoeting worden op de laatste speeldag tussen Harlingen en Zwaagwesteinde, wat is het weer een mooie competitie in zondag 3A.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie


regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand