Account
Logo
Zoeken
9.1 °C

VIOD behoudt tegen Rhoon ongeslagen status

ma 23 maart 2015, 10.54 uur

DRIEZUM - De strijd in de top van de hoofdklasse blijft onverminderd spannend. Barendrecht en SSS zijn de twee grootste titelkandidaten. Een plek bij de eerste vier zal waarschijnlijk voldoende zijn om nacompetitie te mogen spelen. Hiervoor komen naast de beide koplopers VIOD, RVVH en Heerenveen nog voor in aanmerking. Van dit vijftal verloor alleen Heerenveen. The Knickerbockers verrasten de Friezinnen met 4-1. VIOD won vrij eenvoudig van Rhoon, in een wedstrijd waar goed voetbal werd afgewisseld met perioden dat er veel onrust in het team sloop. De 4-2 eindstand was een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

VIOD had het karwei in de eerste twintig minuten al moeten afmaken. Het missen van vele kansen kon met name Grytsje Jongsma zichzelf verwijten. De grootste kans kreeg Jongsma na 15 minuten. Nadat zij keepster Lisette Snel was gepasseerd nodigde het hele grote lege doel haar uit om de bal er in te schieten. Maar Jongsma kapte de bal voor haar sterkere rechterbeen en schonk daarmee de verdedigers van Rhoon zoveel tijd om het gevaar onschadelijk te maken. In de rebound kreeg Marissa Elzinga de bal, die vervolgens binnen de beruchte lijnen met een forse schouderduw door Suzanne van der Stigchel van de bal werd gezet. Scheidsrechter Yesin zag als één van de weinige hierin een overtreding en wees onverbiddelijk naar de stip. Ondanks dat Jongsma totaal niet in de wedstrijd zat, eiste zij wel de bal op; een echte aanvoerder met zelfvertrouwen die haar verantwoordelijkheid neemt op de juiste momenten. Via de vingertoppen van keepster Snel zag de VIOD-aanhang de bal in het doel verdwijnen.

VIOD kreeg voldoende kansen om de voorsprong uit te breiden. De grootste kans was voor Rafaela Dijkstra. Een schot van Grytsje Jongsma uit de tweede lijn kwam via de lat voor de voeten van Dijkstra. Zij schoot vier meter van de doellijn via de handen van keepster Snel over. Gelukkig floot scheidsrechter Yesin ten onrechte voor buitenspel. Rafaela Dijkstra stond in de basis en liet vooral verdedigend een sterke indruk achter. De supersnelle balafpakker bij uitstek heeft aanvallend echter meer in haar mars dan wat zij deze wedstrijd liet zien. Te vaak speelt zij op safe door de bal obligaat terug te spelen. Maar met haar snelheid zou zij vaker de achterlijn moeten halen of in één tegen één situaties de tegenstander durven op te zoeken. Het rendement zal daardoor alleen maar groter worden.

Rhoon heeft in de persoon van Wendy Mulder een echte goaltjesdief in haar midden. De voormalige speelster van sc. Heerenveen en Utrecht loert altijd op de tweede (afvallende) bal. Ondanks waarschuwingen vooraf was het Mulder die op lepe wijze de enige kans van Rhoon in de eerste helft verzilverde. Scheidsrechter Yesin nam hierbij het vlagsignaal van grensrechter Dicky Veenstra niet over en nam niet eens de moeite om zijn assistent te consulteren. Daarna was het voetballen even niet om aan te zien. Ook de straffe wind die dwars over het veld waaide, had een negatief effect op het spel.

Scheidsrechter Yesin leidde deze wedstrijd heel warrig. Zichtbare handsballen wuifde hij weg en gaf vrije trappen voor overtredingen die niemand constateerde. VIOD nam door een prachtige pegel van Femke Mulder weer de leiding. Maar daar ging een duidelijke handsbal van Lisette Luimstra aan vooraf. Door twee doelpunten van Grytsje Jongsma leek VIOD de buit binnen te hebben. Letterlijk uit het niets verraste Wendy Mulder keepster Joukje van der Meer met een afstandsschot van 35 meter. Tamara Colle had de spanning in de wedstrijd helemaal terug kunnen brengen als zijn de voorzet van Tamara Hollemans op luttele meters van het VIOD-doel niet hoog over had geschoten. Keepster Lisette Snel behoedde in de tweede helft Rhoon voor een nog grotere achterstand. Zij kreeg de handen op elkaar toen zij de bal afkomstig van de voet van Sanne Huizing uit de kruising tikte. VIOD speelt nog vijf finales en moet vol aan de bak om de doelstelling van minimaal nacompetitie te verwezenlijken.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal


Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
31%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27.4%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.9%
Geen mening  
23.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

regionaal nieuws

Streep door gaswinning boven Schiermonnikoog

Streep door gaswinning boven Schiermonnikoog


regionaal nieuws

Hakkende scholieren tijdens schuimparty op LSD

Hakkende scholieren tijdens schuimparty op LSD

regionaal nieuws

Zorgen over toekomst van theater op Campus Kollum

Zorgen over toekomst van theater op Campus Kollum

Poll: Horen dorpshuis en theater de Colle bij elkaar?

Ja  
52.6%
Nee  
25.4%
Weet niet  
21.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!