8.8 °C

Eastermar wint wederom in strijd om brug

ma 23 maart 2015, 10.52 uur

EASTERMAR - Op de dag dat Ronaldinho 35 jaar werd mochten de spelers van vv Jistrum op bezoek bij Eastermar in een nieuwe editie van de altijd spannende battle of the bridge. Eerder dit seizoen wist Eastermar in het hol van de groen witte leeuw door doelpunten van Harm Tseard Heidbuurt en Thomas van Holsteijn te winnen met 1-2, een overwinning die destijds alles behalve soepel tot stand kwam.

Trainer Eric Boersma hield de opstelling van de met 0-6 gewonnen wedstrijd in en tegen Boornburgum geheel in stand. Enige wijziging ten opzichte van die wedstrijd was de terugkeer van Robert Tienstra op het wedstrijdformulier. Omdat Stefan Brouwer door een terugkerende enkelblessure uitgeschakeld lijkt voor de rest van het seizoen, is Tienstra gesmeekt om een comeback in het vlaggenschip van Eastermar, een uitdaging die de zoon van Alex en Annette na enig beraad toch graag aanging.

Robert Tienstra mocht zich links op de bank positioneren, rechts van hem nam Pieter Sikkema plaats en daar weer naast kwam vleugelflitser Thomas van Holsteijn te zitten.

De basisopstelling kunt u terugvinden in het verslag van exact veertien dagen geleden, evenals de opdrachten die de blauw-gelen meekregen. Drie punten waren noodzakelijk om na de wedstrijd met een gerust hart naar de andere uitslagen te kijken, de nodige concurrenten om de 2e plek in de 5e klasse c troffen elkaar immers. Nadat de enthousiaste scheidsrechter van dienst gefloten had kon de hoofdwedstrijd op de Burgerkamp van start gaan.

Eastermar kwam als afgesproken fel uit de startblokken, de bal werd veelvuldig van de tegenstander afgepakt en de aanval werd vervolgens vrij vlot gezocht. Verder dan een afgekeurd doelpunt van Kees Schotanus en een kopbal over het vijandelijke doel van Albert Brouwer kwamen de Broekophâlders echter niet. Naarmate de wedstrijd ouder werd en Eastermar maar niet scoorde kroop er een soort van onrust in de ploeg, spelers gingen overijverig te werk en begonnen uit positie te lopen, ook werd er steeds meer op elkaar gezeurd. Dit kwam het spel niet ten goede, het was juist Jistrum dat enkele malen met een counter probeerde toe te slaan. Gescoord werd er niet.

Na 45 minuten was er dan ook nog steeds sprake van de brilstand, die vervolgens door beide ploegen meegenomen werd naar de kleedkamer. Trainer Eric Boersma kon in de rust niet tevreden zijn, hij benoemde de problemen en somde vervolgens een x-aantal oplossingen op. Gehoopt werd dat dit zou leiden tot 3 punten.

De tweede helft had Eastermar de wind half mee en daarom werd de ongelukkig spelende Richard Brouwer na 10 minuten in diezelfde helft vervangen door Robert Tienstra.

In de 59e minuut kreeg Eastermar een ingooi ter hoogte van het vijandelijke 16 meter gebied, Jille van der Wal eiste de bal op en smeet die krachtig richting Kees Schotanus. Diens tegenstander dook onder de bal door en zo kwam Schotanus alleen voor de Jistrumer goalie die hij middels een hard schot in het dak van het doel passeerde: 1-0!

in de 65e minuut beging de laatste man van Jistrum weer eens een overtreding die hem ditmaal geel opleverde, hier was mijnheer het echter niet mee eens en hij besloot verhaal te halen bij de scheidsrechter. De scheidsrechter was hier niet van gediend en presenteerde andermaal een gele kaart en dus kwam Jistrum met 10 man te staan. Dit betekende dat bij Eastermar centrale middenvelder Sander Smedema plaats moest maken voor Thomas van Holsteijn en zijn brommer.

In de 70e minuut kwam Kees Schotanus links voorin aan de bal, hij kapte naar binnen en vuurde verwoestend op doel, de keeper kon niets meer dan het leer naar Jille van der Wal stompen, van der Wal wist wel raad met dit buitenkansje: 2-0!

Vervolgens werd de man meer situatie matig benut door de thuisploeg. Ballen werden snel ingeleverd bij het tiental, de moeilijkste opties werden veelal gezocht en als er eens een kans gecreëerd werd hielp Kees Schotanus die wel weer vakkundig om zeep.

Zo kon het dat Jistrum in de 75e minuut drie hoekschoppen mocht nemen, waarvan de laatste er met behulp van de wind en een onder de bal door duikende keeper Gjalt Veenstra in een keer in gekruld werd: 2-1.

Dit bleek tevens de eindstand. Omdat de concurrentie punten morste staat Eastermar nu iets steviger op de 2e plek. De komende weken komen ze echter alle concurrenten nog tegen, het beloofd een spannend einde van deze competitie te worden!

Volgende week wacht de uitermate lastige uitwedstrijd bij De Sweach, wil Eastermar dan punten pakken zal er uit een compleet ander vaatje getapt moeten worden.