8.4 °C

Doelpunt vlak voor rust nekt Drogeham

ma 23 maart 2015, 10.51 uur

DROGEHAM - Zaterdag heeft Drogeham op basis van de gehele wedstrijd ten onrechte verloren van nummer twee FC LEO uit Leens. Vrijwel de gehele eerste helft was Drogeham de bovenliggende partij, maar uiteindelijk trok FC LEO de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe. Het werd 1-3.

In de eerste helft was het Drogeham dat de meeste kansen kreeg. Na 13 minuten had FC LEO tegen de verhouding in op voorsprong kunnen komen door een onterecht toegekende strafschop (aangeschoten hands). De strafschop van M. Rietema werd echter gepareerd door Drogehamster doelman J.S. Bremer. Vervolgens was het Drogeham die de wedstrijd dicteerde en in de 34e minuut op voorsprong kwam. Na een goedlopende aanval vanaf rechts werd de bal diagonaal gespeeld door R. de Vries op H. Huisma. Huisma liet de bal vallen op zijn inkomende broer T. Huisma die op zijn beurt de bal keurig onder LEO-keeper M. Wichers schoot. Drogeham dacht met die 1-0 stand de rust te halen, maar door onzorgvuldigheid in de defensie werd het via een ingooi op het hoofd van S. Buikema geheel onterecht alsnog 1-1.

Die tik kwam Drogeham na rust, mede door het uitvallen van centrale verdediger T. Huisma, niet meer te boven. In de tweede helft werd het bij vlagen volledig overlopen door de ploeg uit Leens. In de 52e minuut was het FC Leo-speler Rozema die geheel vrijstaand, tussen twee verdedigers van Drogeham, binnen mocht koppen. Na krap een uur spelen creëerde Drogeham, ondanks het overwicht van FC LEO, middels de snelheid van M. J. van Dijk nog een grote kans. Zijn schot werd echter uitstekend gekeerd met het rechterbeen van doelman Wichers. In het laatste kwartier bracht FC LEO de stand via een fantastisch doelpunt van Rozema op 1-3. Rozema wist met een onverwachte afstandsstift keeper T. van Houten, die de geblesseerd geraakt Bremer verving, te verrassen. Hierna volgden nog vele grote kansen voor FC LEO, maar de stand bleef bij 1-3.

Drogeham blijft door de nederlaag net boven de degradatiestreep staan. FC Leo strijdt nog altijd volop mee om het kampioenschap en heeft met nog enkele wedstrijden tegoed, zelfs de beste papieren.