5.5 °C

Tilsters winnen van De Sweach

zo 22 maart 2015, 14.49 uur

KOOTSTERTILLE - Met een flinke dosis strijdlust en inzet legde SC Kootstertille in de eerste helft de basis voor een belangrijke overwinning. Mede door het puntenverlies van de concurrentie deden De Tilsters uitstekende zaken in de tweede periode.

Al na vier minuten leek de thuisclub de score te openen maar Fokke de Vries schoot de bal rakelings naast het doel. Enkele minuten later kwamen de Tilsters zelf met de schrik vrij toen Ernst Poppinga wel erg veel vrijheid kreeg maar de inzet rakelings voorlangs schoof. Toch nog vroeg in de wedstrijd nam SC Kootstertille een voorsprong. Aize Storm belastte zich met een vrije schop waar de gastendefensie verdedigend erg slordig op anticipeerde.

Het was uiteindelijk Douwe van der Bij die in een mêlee van spelers het laatste zetje gaf en voor 1-0 tekende. Halverwege de eerste helft leek Fokke de Vries de voorsprong te verdubbelen maar hij liet de bal van zijn schoen springen waardoor doelman Silas van der Heijden ten koste van een hoekschop nog redding wist te brengen. Door een vervelende knieblessure bij de gasten moest het spel enkele minuten worden onderbroken en het ritme bij de thuisclub stokte. Toch nam SC Kootstertille nog voor de thee een 2-0 voorsprong.

Jouke Waaksma Bzn vond met een prima pas Aize Storm en die schoof het speeltuig uiterts koelbloedig in de linkerhoek. Omdat de Tilsters voor rust veel hadden gegeven kreeg De Sweach in het tweede bedrijf meer grip op de wedstrijd en kon enkele malen zelfs gevaarlijk doorkomen. Ernst Poppinga had na twintig minuten spelen de aansluittreffer voor het inschieten maar raakte in goede scoringspositie de bal slechts half. Robert Boek was even later ook dichtbij aansluiting maar richtte diens kopbal te hoog.

Vijf minuten voor het einde zou een fantastische redding van doelman Elvin Meijer cruciaal voor de Tilsters overwinning zijn want het had met een tegentreffer in het slot nog aardig kunnen spoken. Twee minuten voor afloop bestrafte de prima leidende arbiter M.de Vries de pas ingevallen Jan Rikus Talsma van De Sweach met rood wegens natrappen. De gasten hadden het hoofd toen al in de schoot gelegd en zagen doelman Van der Heijden in de slotminuut met een prima safe Jouke Waaksma Bzn nog van een derde Tilster treffer afhouden.