10.9 °C

'Matig' ASC maakt het Opende niet te lastig

zo 22 maart 2015, 13.28 uur

AUGUSTINUSGA - Zaterdag stond voor ASC de thuiswedstrijd tegen de nummer 2 van de ranglijst op het programma, Opende. ASC dat dit seizoen maar niet echt op gang wil komen wist dus dat het een zware middag voor de boeg had. De mannen uit Augustinusga en Surhuizum waren op voorhand gebrand op een goed resultaat en zouden er helemaal voor gaan. Om twee uur werd er op sportpark "Easterbuorren" afgetrapt en was het Opende dat het initiatief nam.

Het duurde nog vrij lang alvorens de bezoekers echt gevaarlijk werden, maar dat ze een overwicht hadden leek wel duidelijk. ASC liep te ver terug en kwam door eigen toedoen niet echt aan voetballen toe. Na 23 minuten spelen viel dan ook de haast onvermijdelijke 0-1 voor Opende toen Henk Veenstra, na slordig balverlies van ASC, op fraaie wijze voor Opende wist te scoren.

ASC zou wakker geschud moeten zijn, maar niets was minder waar, het gaf de gasten eenvoudig de gelegenheid om te voetballen en na 30 minuten werd het dan ook niet geheel onverwacht 0-2 door Arjen Veenstra die door ASC wel heel erg vrij was gelaten. Een minuut later leek de wedstrijd al gespeeld toen Mark Koop ongehinderd de 0-3 voor Opende op het scorebord zette. Na de 0-3 kende ASC eindelijk een kleine opleving en was het Hilbrand Benedictus die de 1-3 binnen tikte na een vrije trap van Tamme de Boer.

Met nog een minuut of tien tot de onderbreking waren beide ploegen wat meer in evenwicht en had ASC in de 44e minuut nog een kansje op de aansluitingstreffer, maar helaas ging een schot uit de draai van Han Zwart naast het doel, en zo werd er met een voor ASC teleurstellende 1-3 stand gerust.

Na de onderbreking leek Opende wel tevreden met de stand en spande het zich niet overmatig in om de voorsprong te vergroten en mocht ASC vaker aan de bal. In de eerste 25 minuten na rust kreeg ASC toch enkele mogelijkheden maar deze werden niet benut. ASC liet na een minuut of 70 spelen het hoofd een beetje hangen, en was het duidelijk dat er in deze wedstrijd geen resultaat meer zou worden geboekt. Iets wat Opende als muziek in de oren klonk en na 78 minuten werd het dan ook nog 1-4 toen, na een ' zwabberbal' hoog voor en bijna op het doel en daardoor net te late reactie van de ASC goalie, Wijnand Willemsen met de borst de bal in het net wist te werken.

Voor de technische staf van ASC is er behoorlijk wat werk aan de winkel, ten eerste om de motivatie en strijdlust terug te brengen, en ten tweede om de juiste balans in het elftal te vinden. Verder is het duidelijk dat het 1 minuut voor 12 is, en er punten gepakt moeten gaan worden door ASC ten einde directe degradatie te ontlopen. De eerste mogelijkheid op punten is komende zaterdag 28 maart als ASC uit tegen Ropta Boys speelt, de aftrap van de wedstrijd in Oosternijkerk is om 14.30 uur.