9.3 °C

VV Anjum heeft aan één helft genoeg

zo 22 maart 2015, 13.25 uur

EANJUM - Dat het geen 0-0 wedstrijd zou worden, daar waren de geleerden vooraf het wel over eens. De feiten spraken boekdelen. Anjum en Niekerk scoren (heel) vaak, maar ook de tegenstander weet vaak het net te vinden. Op 1 november werd het onder zomerse temperaturen een waar voetbalfestijn Te Niekerk dat eindigde in een 4-5 overwinning voor de Anjumers. En ook deze editie van Anjum – Niekerk was er werk aan de winkel voor de scorebordmedewerkers. Ondanks een straffe wind, leverde ook deze ontmoeting Anjum geen windeieren op: 5-1. Een mooie overwinning met het oog op (voorlopig) plaats drie van de ranglijst.

Na een paar speldenprikjes in de openingsfase van de wedstrijd, Dennis Zwier tikte een bal naast het Anjum doel en Wietse Rosier krulde de bal vanaf zestien meter over , kwam de wedstrijd pas echt op gang na 17 minuten spelen. Na een corner voor de gasten wees de leidsman toch wel verrassend voor vriend en vijand naar de stip. “Ik zag dat een Anjum verdediger een eerste overtreding maakte, daardoor belandde de bal op de stip”, aldus scheidsrechter Magermans. Het buitenkansje werd onberispelijk benut door Jeroen Beerlings.

Het antwoord van Anjum volgde spoedig. Na een prachtig driehoekje tussen Mark Jansma, Johan Boersma en Wietse Rosier tikte laatstgenoemde de bal tegen de reclameborden i.p.v. tegen het net.
Nog geen minuut later een volley van Pope Bauke Holwerda over het doel. En ook de derde mogelijkheid, een schot van Mark Jansma trof geen doel. De Anjum dadendrang was duidelijk. Zo snel mogelijk langszij te komen. Veel toeschouwers zochten de warme kantine op, berustend in een 0-1 achterstand. Zij kwamen letterlijk op de koffie. Nog voor de onderbreking boog Anjum een 0-1 achterstand om in een 2-1 voorsprong. Het was tot tweemaal toe Johan Boersma die de Anjum aanhang liet juichen.

Na de thee speelde Anjum met de toch wel straffe wind tegen. Maar na zo’n drie minuten spelen in het tweede bedrijf kreeg Anjum de wind in de zeilen. Een verdedigingsfout aan Niekerk zijde, gaf Pope Bauke Holwerda een vrije doorgang richting Niekerk doel. Oog in oog met doelman Dennis Ottens scoorde Anjums spits de derde treffer voor de thuisclub.

Niekerk gaf zich nog niet gewonnen. Integendeel, kort na Anjums treffer moest keeper Lolke Dijkstra handelend optreden. Een harde schuiver van Wilco Noordhof aan Niekerk zijde werd door de Anjum goalie vakkundig tot corner verwerkt.

Na bijna een uur spelen schoot Johan Boersma de wedstrijd “in het slot”. Vanaf de rand van het zestien metergebied liet hij een bal “zwanger van effect” van zijn rechtervoet vertrekken. Keeper Ottens zag de bal langskomen, maar kon niets uitrichten en bleef dus het antwoord schuldig. Anjum zat op rozen met een 4-1 voorsprong. Wie had dat gedacht na bijna 40 minuten spelen?
Uiteindelijk werd halverwege de tweede helft de eindstand van 5-1 op het formulier gezet. Na hands in het strafschopgebied van de gasten, scoorde Pope Bauke Holwerda vanaf elf meter Anjums vijfde treffer. De drie punten waren binnen.

Zo won Anjum de eerste thuiswedstrijd in een serie van vier. Zaterdag komt Twijzel op bezoek op ’t Kolkenfjild te Anjum. Ook deze wedstrijd begint om 14.30 uur. Lukt het Anjum om revanche te nemen op de 4-1 nederlaag eerder dit seizoen?