Account
Logo
Zoeken
4.8 °C

Boze Drachtster rijdt in op schooljeugd

za 21 maart 2015, 8.00 uur

LEEUWARDEN - Een 44-jarige Drachtster had vrijdag op de zitting van politierechter Willem Sikkema geen goed woord over voor de leerlingen van CSG Liudger, die rondhangen in de speeltuin aan de Raai en in zijn ogen alleen maar zorgen voor overlast. De schoolkinderen vernielen de speeltoestellen en laten rommel achter. Ook de buurt zou volgens de Drachtster regelmatig bezaaid liggen met lege colablikjes. Hij is naar de school geweest om te klagen, tevergeefs. 'Het is een christelijke school, een school van normen en waarden, daar heb ik weinig van gezien', zei de Drachtster.

Op 25 augustus zou het behoorlijk uit de hand zijn gelopen. Nadat hij een groepje scholieren had gevraagd om uit de speeltuin te gaan, zou de jeugd hem van alles naar het hoofd hebben geslingerd. 'Toen ik terug liep, werd ik voor van alles uitgemaakt: ouwe lul, zeikstraal'. Hij zou vervolgens met zijn bestelauto op de kinderen zijn ingereden. Een paar moesten aan de kant springen, anders zouden ze volgens eigen zeggen zeker door de auto zijn geraakt.

Hij zou de tieners ook in zeer specifieke bewoordingen hebben bedreigd. Hij zou hebben geroepen dat ze moesten vertrekken, 'Anders naai ik je tieten aan elkaar'. Onzin, volgens de Drachtster. Hij vermoedde dat de kinderen hun verklaringen op elkaar af hadden gestemd. Hij ontkende dat hij op de groep was ingereden. Het zat hem duidelijk erg hoog dat de schooljeugd de speeltuin als hangplek gebruikte. 'Wij laten onze speeltuin niet vernielen door schoolkinderen', zei de Drachtster.

Om de kwestie bij de school onder te aandacht te brengen, had hij al eens een lading oude kranten op het schoolplein gedumpt. 'Actie vraagt om reactie', aldus de Drachtster. Dat motto had hij in februari vorig jaar ook al eens in de praktijk gebracht, toen hij bij zijn schoonmoeder een paar stenen door de ruiten had gegooid. Eigen schuld, dikke bult, vond de Drachtster. 'Wie met mijn kinderen achter de sex-cam zit, die krijgt een steen door het raam'. Zowel de officier van justitie als de rechter maakten zich zorgen over de halsstarrige houding van de verdachte.

'Ik kan me voorstellen dat u zich ergert, maar ik begrijp niet dat u als een soort beheerder op gaat treden. U geeft niet bepaald het goede voorbeeld', zei de officier. De rechter vond dat de man veel te ver was doorgeschoten in zijn reactie. 'U hebt die kinderen angst aangejaagd. U had zich in moeten houden', zei Sikkema. Hij veroordeelde de Drachtster tot een werkstraf van 80 uur. Als stok achter de deur legde de rechter een voorwaardelijke celstraf op van een maand. 'Gelet op de ernst van het feit en omdat ik mij zorgen maak over uw standpunten en uw boosheid', aldus de rechter.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381


regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand


Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.5%
Nee  
55.3%
Maakt me niet uit  
18.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!