Account
Logo
Zoeken
4.4 °C

Elvis of André Hazes? - Drachtster slaat zus

wo 18 maart 2015, 16.00 uur

LEEUWARDEN - In een paar maanden tijd kwam een Drachtster (24) tot twee keer toe in aanraking met de politie. Op 14 oktober had hij twee mobiele telefoons en een laptop van zijn buurman gestolen. De buurman was een poosje van huis, hij was in een GGZ-instelling opgenomen. De Drachtster bekende woensdag bij de politierechter dat hij de spulletjes had gestolen. Aan de ene kant omdat hij de buurman er van verdacht dat hij zijn mobieltje achterover had gedrukt.

Aan de andere kant zou de Drachtster door zijn ex-vriendin gechanteerd zijn. Als hij de spullen niet jatte, dan zou hij van de ex zijn kind niet mogen zien. Twee maanden later, op 13 december, had de Drachtster behoorlijk huisgehouden in de woning van zijn zus. Tijdens een feestje, waar de nodige alcoholische consumpties werden genuttigd, ontstond een hoogoplopende discussie over welke muziek er gedraaid moest worden. De een wilde Elvis horen, de ander André Hazes.

De Drachtster was op een gegeven moment door het dolle heen: hij slingerde de kerstboom door de kamer en stompte zijn zus meermalen in het gezicht. Ook zou hij zijn zus aan de haren hebben getrokken en met de dood hebben bedreigd. Van dat laatste kon de Drachtster zich niets herinneren, maar hij wist wel zeker dat hij zijn zus niet aan het haar had getrokken. Daarvoor zag de rechter ook te weinig bewijs. Sinds het voorval staat de Drachtster onder toezicht van de reclassering.

Dat gaat goed en daar moet hij van de rechter mee doorgaan. In principe kwam de Drachtster in aanmerking voor een werkstraf. Omdat hij onlangs al een werkstraf heeft gekregen en uitgevoerd, mag er volgens de nieuwe wetgeving niet nogmaals een taakstraf opgelegd worden. Dan komt een vrijheidsstraf in beeld. In feite was de Drachtster dankzij die nieuwe wet nog iets beter af. Het ging de rechter te ver om hem naar de gevangenis te sturen en dus kreeg hij een voorwaardelijke celstraf van twee maanden, met een proeftijd van drie jaar.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
74.4%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.3%
Ik hoop dat het doorgaat!  
22.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'