Account
Logo
Zoeken
6 °C

Jongens stelen wietplantjes uit achtertuin

wo 18 maart 2015, 13.30 uur

LEEUWARDEN - Een groepje jongens pikte in de nacht van 20 september 2014 drie wietplanten uit de tuin van een woning in Surhuisterveen. Bij die actie zou de schutting zijn vernield, daarvan had de bewoner aangifte gedaan. Een 18-jarige Surhuistervener werd door zijn vrienden aangewezen als degene die de schutting zou hebben beschadigd. Bij de politierechter zei de jongen dat hij erbij was gelapt. Het was wel zijn idee geweest om midden in de nacht de wietplantjes te stelen. De jongens waren van plan de hennep op te roken.

De gestolen plantjes waren ook bij de verdachte thuis beland. Een paar jongens hadden verklaard dat hij op de schutting was geklommen om de deur te openen en dat daardoor de boel kapot was gegaan. Dat bestreed de Surhuistervener, hij wist ook wel wie wel op de schutting was geklommen. Hij vermoedde dat zijn maten hem probeerden te naaien. De eigenaar van de schutting had een behoorlijke schadevergoeding ingediend. Er lag een offerte van maar liefst ruim 800 euro voor een compleet nieuwe schutting.

De schutting zou op twee plaatsen zijn vernield. Volgens de verdachte kon dat niet. Ze waren 's nachts om een uur of één bij de woning geweest. De bewoner had bij de politie verklaard dat de schutting om drie uur 's nachts nog heel was. Om half vijf 's ochtends had hij ontdekt dat er onbekenden in zijn tuin waren geweest. De man zou ook nog bij de Surhuistervener aan de deur zijn geweest. Hij zou een dreigbrief op het raam hebben geplakt. Daarvoor had de jongen op zijn beurt de politie gebeld.

De officier van justitie was er niet van overtuigd dat de Surhuistervener degene was die over de schutting was geklommen. Dat de schutting op twee plekken was beschadigd, strookte ook niet met het verhaal dat iemand er alleen maar op was geklommen om de deur van binnen open te doen. Net als de verdachte had de rechter het gevoel dat de andere jongens de Surhuistervener erbij wilden lappen. Hij werd vrijgesproken. Daarmee kwam de schadeclaim te vervallen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Fietsster gewond bij aanrijding

Fietsster gewond bij aanrijding



regionaal nieuws

Auto neemt spontaan een duik in vijver

Auto neemt spontaan een duik in vijver




regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum