Account
Logo
Zoeken
7.7 °C

Drachtster huurde luxe hennep-flat in Burgum

ma 16 maart 2015, 19.00 uur

LEEUWARDEN - Officier van justitie Thea Pitstra kon maar moeilijk te geloven dat een 33-jarige Drachtster niets heeft geweten van een hennepkwekerij die was ondergebracht in een luxe appartement dat op zijn naam was gehuurd. De politie kreeg op 24 augustus 2012 een melding dat er in het appartement aan de Pastoriekamp in Burgum zeer waarschijnlijk een hennepkwekerij werd opgeruimd. De Drachtster werd op heterdaad betrapt, hij was samen met twee vrienden de restanten van een wietplantage op te ruimen.

De Drachtster beweerde dat hij een paar maanden eerder in het uitgaansleven was benaderd door iemand die hem van zijn geldzorgen af wilde helpen. Hij moest het appartement huren, de huur zou door de onbekende persoon worden betaald. De onbekende man zou gezegd hebben dat hij in het appartement pokertoernooien wilde organiseren. De Drachtster zou een kleine maandelijkse vergoeding krijgen. Hij moest wel eerst aan de Pastoriekamp gaan wonen, later zou de man het appartement gaan betrekken.

Bij de Drachtster was toen nog steeds geen lichtje gaan branden. Hij kreeg pas argwaan toen hij dreig-sms'jes kreeg. Een onbekende zou hebben gedreigd naar de politie te gaan als hij niet met 10.000 euro over de brug zou komen. Uiteindelijk kreeg hij een paar weken voor hij werd opgepakt de sleutel terug. Pas toen zou hij erachter zijn gekomen dat er in het appartement op behoorlijk grote schaal wiet was geteeld. De hennep was toen al weg. De Drachtster en zijn maten waren bezig de spullen waren achtergebleven naar een growshop in Heerenveen te brengen, toen de politie voor de deur stond.

De officier ging er van uit dat de Drachtster betrokken is geweest bij de teelt van in ieder geval 200 hennepplantjes. Pitstra beschouwde de man als medepleger, ze ging er van uit dat hij van de kwekerij moet hebben geweten. De officier eiste een werkstraf van 80 uur. Die straf werd ook opgelegd, alleen vond de rechter dat ze slechts kon bewijzen dat de Drachtster medeplichtig was geweest. De rechter achtte niet bewezen dat de man actief bij de hennepkweek betrokken is geweest. Zoals advocaat Gerard van Kammen het verwoordde: de Drachtster is naïef geweest, hij had kunnen weten dat er iets niet in de haak was.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
28.9%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
31.6%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
18.4%
Geen mening  
21.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

regionaal nieuws

Streep door gaswinning boven Schiermonnikoog

Streep door gaswinning boven Schiermonnikoog



regionaal nieuws

Zorgen over toekomst van theater op Campus Kollum

Zorgen over toekomst van theater op Campus Kollum

Poll: Horen dorpshuis en theater de Colle bij elkaar?

Ja  
53.8%
Nee  
25%
Weet niet  
21.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Verdachte van mishandeling ziet 'boze geesten'

Verdachte van mishandeling ziet 'boze geesten'