Account
Logo
Zoeken
4.3 °C

Moeder vrijgesproken van mishandelen meisje

ma 16 maart 2015, 17.00 uur

LEEUWARDEN - Een 47-jarige inwoonster van Drachten zou eind november samen met haar dochter bij de Jumbo supermarkt aan de Stationsweg twee meisjes hebben mishandeld. De moeder zou een van de meisjes aan de haren hebben getrokken en ze zou zelfs een meisje hebben geschopt. De dochter kreeg ruzie met een van de meisjes. Het meisje zou op school door de dochter gepest zijn. Na een opmerking zou de dochter met het meisje in gevecht zijn geraakt.

Het andere meisje wilde haar vriendin helpen, maar de moeder zou haar hebben tegengehouden door haar bij de haren te pakken. De Drachtster ontkende. Volgens haar wilde het tweede meisje haar dochter in het gezicht schoppen. Om dat voor te zijn had ze het meisje tegengehouden. Voor ze het wist zou het meisje haar bij de haren hebben gepakt. Getuigen hadden verklaringen afgelegd, maar die liepen behoorlijk uiteen.

De rechter sloot niet uit dat de verdachte het ene meisje had weggetrokken of tegengehouden. Hoe dat in zijn werk is gegaan bleef onduidelijk. Het meisje had niet gezegd dat de vrouw haar had mishandeld of pijn had gedaan. De Drachtster werd vrijgesproken. De dochter kreeg begin maart voor de mishandeling van het andere meisje een voorwaardelijke werkstraf en een voorwaardelijke jeugddetentie van een week.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.4%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.1%
Ik hoop dat het doorgaat!  
21.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'