Account
Logo
Zoeken
5.3 °C

Drachtster slaat inboedel kort en klein

vr 13 maart 2015, 18.30 uur

LEEUWARDEN - Een Drachtster (63) ging op 3 december vorig jaar compleet door het lint. De man was met een bijl de inventaris van de woning waar hij en zijn vriendin destijds woonden te lijf gegaan. Hij sloeg de laptop en de tv van zijn vriendin kapot. Ook zijn eigen aquarium en ramen in de keuken en de woonkamer sneuvelden. Nadat hij zich binnen had uitgeleefd sloeg de Drachtster nog een paar ruiten van de auto van zijn vriendin aan diggelen.

De man zei vrijdag tegen de politierechter dat zijn vriendin hem tot het uiterste had getergd. 'Ze speelde psychologische spelletjes met me', zei hij. Hij had haar gewaarschuwd, maar ze zou maar door zijn gegaan. Uiteindelijk verloor hij zijn zelfbeheersing. Hij liep naar het hok en pakte het eerste wat hem voor handen kwam: een bijl. Terwijl hij de spullen kapot sloeg, zou zijn vriendin hem in zijn gezicht hebben uitgelachen.

De laptop was zijn eerste doelwit, daar zat de vriendin volgens de Drachtster hele dagen achter. Het aquarium was per ongeluk gesneuveld. De verdachte benadrukte dat hij zijn vriendin niet had bedreigd. De relatie is beëindigd, hij zit nu in een begeleid wonen project. Hij was bereid de schade te voldoen. De rechter bepaalde dat hij 600 euro aan zijn ex moet betalen. Verder kreeg de Drachtster een werkstraf van 80 uur waarvan de helft voorwaardelijk. Hij komt onder toezicht van de reclassering.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Stroomstoring treft deel van Dokkum

Stroomstoring treft deel van Dokkum

regionaal nieuws

Jeugdhulp Friesland op randje van faillissement

Jeugdhulp Friesland op randje van faillissement

regionaal nieuws

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM