Account
Logo
Zoeken
8.9 °C

Dokkumer (24) slaat cafégast van barkruk

wo 11 maart 2015, 16.00 uur

LEEUWARDEN - Eind vorig jaar was een Dokkumer (24) tot twee keer toe betrokken bij een geweldincident. In krap twee weken tijd zou hij in het uitgaansleven mensen met een mes hebben bedreigd en zou hij in een café iemand van de barkruk hebben geslagen. De Dokkumer verscheen woensdag niet zelf op de zitting van de politierechter om zijn verhaal te doen. Hij zou het niet hebben aangedurfd om naar de rechtbank in Leeuwarden af te reizen, omdat hij last heeft van angstaanvallen.

Op 30 november zou hij bij een uitgaansgelegenheid aan de Oranjewal in Dokkum twee mannen met een mes hebben bedreigd. De Dokkumer was aan het discussiëren met twee portiers omdat hij niet naar binnen mocht. Toen de mannen zich in het gesprek mengden, zou de Dokkumer met een mes stekende bewegingen hebben gemaakt. De Dokkumer beweerde dat hij een sleutel tevoorschijn had gehaald. De rechter achtte bewezen dat hij in elk geval de mannen heeft bedreigd. Op 13 december zou de Dokkumer in een café aan de Markt iemand zomaar van zijn kruk hebben geslagen.

Hij zou zich een groot deel van de avond hebben misdragen. Toen hij door de politie werd gehoord, kon hij zich weinig van het voorval herinneren. Het 20-jarige slachtoffer werd met een hoofdwond afgevoerd naar het MCL in Leeuwarden. De officier van justitie zag te weinig bewijs voor de mishandeling, maar daar dacht de rechter anders over. Hoewel het slachtoffer geen aangifte had gedaan, hadden getuigen de Dokkumer aangewezen als degene die de jongen van zijn kruk had geslagen.

De Dokkumer heeft, zoals dat heet, een belast verleden. Hij is vroeger vaak mishandeld door zijn drankzuchtige vader. De rechter kon zich niet aan de indruk onttrekken dat hij zijn vader achterna lijkt te gaan. Het lijkt erop dat hij niet in staat is zelfstandig door het leven te gaan. De Dokkumer kreeg een voorwaardelijke werkstraf van 100 uur met een extra lange proeftijd van twee jaar. Hij wordt al begeleid door de reclassering, maar hij moet zich ook laten behandelen voor zijn afhankelijkheid van alcohol. Verder moet hij zich laten opnemen bij een instelling voor begeleid wonen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten


regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal