Account
Logo
Zoeken
3.3 °C

'Boze buurman wilde door schutting stormen'

di 10 maart 2015, 15.00 uur

LEEUWARDEN - Buren en schuttingen, het blijft een probleem, vooral als de partijen niet met elkaar op kunnen schieten. Daar weten ze op de Leeuwarder rechtbank alles van. De politierechter moest zich dinsdag over de zoveelste burenruzie buigen waar een schutting de hoofdrol speelde. Deze keer was het een 32-jarige inwoner van Buitenpost die de schutting van de buurvrouw vernield zou hebben.

Het gebeurde in de zomer, zoals zo vaak in dit soort zaken, als mensen het mooie weer opzoeken en in de tuin gaan zitten. De buren aan de Dr. Wumkesstraat in Buitenpost zaten op 19 juli 2014 buiten, samen met een paar vrienden. Vanuit de tuin van de verdachte zouden er wat vervelende opmerkingen zijn gemaakt, gericht aan de buren. Vervolgens zou de verdachte vanuit het niets zijn begonnen met het slopen van de schutting. Volgens de buurvrouw trok de man wel vijf tot tien planken los. De man zou door het dolle heen zijn geweest, het leek alsof hij dwars door de schutting wilde stormen.

Vanaf de andere kant was het verhaal toch iets anders: de verdachte zou geprobeerd hebben op de schutting te klimmen. Terwijl hij dat deed, schoten er een paar planken los. De verdachte, hij kwam zelf niet naar de rechtbank, had verklaard dat hij over de schutting wilde klimmen, maar dat de mensen die bij hem in de tuin zaten hem tegenhielden. Uit frustratie zou hij een paar planken hebben losgetrokken.

De man kreeg van Justitie de mogelijkheid een rechtszaak te voorkomen door de schade te betalen. De Buitenposter schreef in een brief dat hij het schadebedrag - ruim 128 euro - niet in één keer kon betalen. Achteraf had hij er goed aan gedaan om niet te betalen. De officier van justitie had vraagtekens bij de hoogte van het gevraagde bedrag. Er stonden posten op die niet overeenkwamen met het vernielen van een paar planken. Vandaar dat de officier niet vroeg om het schadebedrag alsnog toe te wijzen. In plaats daarvan eiste de officier een geheel voorwaardelijke boete van 200 euro. De rechter nam het voorstel over.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.8%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'