Account
Logo
Zoeken
4.9 °C

Oerterp onderuit tegen schotvaardig CSL

ma 9 maart 2015, 19.57 uur

URETERP - Zaterdag speelde Oerterp haar laatste zaalwedstrijd thuis tegen CSL. Vlak voor de wedstrijd werd bekend dat Sparta Zwolle had gewonnen en dus kampioen is geworden, waardoor er ook voor CSL vandaag niets meer op het spel stond.

Oerterp startte goed en nam in de beginfase een voorsprong, 6-3. Helaas werden de kansen om de voorsprong te vergroten gemist, waardoor CSL weer kon aanhaken. Halverwege de 1e helft stonden de ploegen weer naast elkaar, 7-7. Waar het aanvallend stokte bij de Oerterpers werden de gasten juist alleen maar scherper. Door vooral van afstand veel te scoren liepen de Britsummers weg van de Oerterpers en keek de thuisploeg bij rust tegen een flinke achterstand aan, 11-18.

Na rust voerde de thuisploeg de verdedigende druk op en vocht men zich terug in de wedstrijd. Hardwerkend slopen de blauwhemden dichterbij en na 20 minuten spelen in de 2e helft was de spanning enigszins terug, 19-23. Het publiek ging er nog eens goed voor zitten, maar in de laatste fase van de wedstrijd liet CSL zien vandaag toch wel de betere te zijn. De pijp was leeg bij de thuisploeg en CSL liep uit naar een enigszins geflatteerde 20-27 overwinning. Oerterp is uiteindelijk samen met Ritola op de 3e plaats geëindigd in de competitie.

Oerterp 2 ontving vandaag de kampioen Amicitia 2 en liet zien het elke tegenstander moeilijk te kunnen maken in deze competitie. Via een 8-4 ruststand, slopen de gasten dichterbij in de 2e helft. Vlak voor tijd was het 15-14, maar toen maakte Oerterp de bevrijdende 16-14. Door deze fraaie overwinning is ook Oerterp 2 op een 3e plaats geëindigd.

De Oerterp selectie gaat zich nu voorbereiden op de 2e helft van de veldcompetitie, waar beide teams koploper zijn en er alles aan gaan doen om deze posities vast te houden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381


regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand


Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.6%
Nee  
55.1%
Maakt me niet uit  
18.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!