Account
Logo
Zoeken
5.2 °C

Autodief: 'Fiat reed voor geen meter'

vr 6 maart 2015, 17.45 uur

LEEUWARDEN - Hij staat te boek als veelpleger, zijn strafblad telt inmiddels twintig kantjes, maar nu wil een Marrumer (34) het dan toch eindelijk over een andere boeg gooien. De man gaf vrijdag op de zitting van de Leeuwarder rechtbank aan dat hij schoon schip wil maken. Hij wil hulp hebben. Dat heeft hij al vaker gezegd, maar telkens ging het weer fout en pleegde hij nieuwe strafbare feiten. De officier van justitie had er een hard hoofd in: 'Ik zie dat schone schip nog niet'. De officier eiste voor een reeks diefstallen en inbraken een celstraf van 18 maanden waarvan zes voorwaardelijk.

Verder wil de officier dat de Marrumer onder de hoede van de reclassering komt. Dat zou inhouden dat hij aan een begeleid wonen project gaat deelnemen. De Marrumer kwam vorig jaar een groot aantal malen bij de politie in beeld. In mei zou hij geprobeerd hebben brandstof uit een motorfiets te stelen. Zijn bloed werd aangetroffen in het schuurtje waar de motor geparkeerd stond. Desondanks wilde de Marrumer er niks over zeggen. Op 1 juli was zijn auto betrokken bij een aanrijding op de Ringweg bij Marrum. Ook nu gaf de Marrumer niet thuis, hij beweerde dat zijn auto gestolen was.

Het opvallende was, dat op de dag van de botsing een andere auto op zijn naam werd gezet. In de nacht van 29 op 30 september had hij het druk gehad. Hij had tot drie keer toe geprobeerd om een auto te stelen, twee keer met succes. In Hantum had hij een Fiat Cinquecento gestolen. Maar de auto reed volgens de Marrumer 'voor geen meter' en dus pikte hij in Hallum een VW Golf. Eerder die nacht had hij geprobeerd een Golf te stelen die op de markt in Dokkum op een aanhanger stond. De auto wilde niet starten, de accu was leeg.

Diezelfde nacht had de Marrumer op een industrieterrein bij Dokkum getracht om sleutels uit de brievenbussen van twee autobedrijven te vissen. Bij een van de bedrijven werd hij overlopen. Hij was op een gestolen scooter naar het industrieterrein gereden. In de nacht van 14 op 15 oktober pleegde hij een inbraak in een woning aan het Westerbolwerk in Dokkum. De Marrumer had pech: de bewoner is een politieman. De inbreker ging er vandoor, de volgende dag werd hij aangehouden. Diezelfde nacht zou hij uit een bedrijfspand aan de Steenhouwerssteeg een laptop hebben gestolen.

De ruit van het pand werd met een baksteen ingegooid. Ook dit ontkende de Marrumer. Hij zou de laptop hebben geruild voor twee zakjes wiet, maar ook dat ontkende hij. De reclassering vindt dat de man een harddrugsverbod zou moeten krijgen. Als hij uit stelen ging, had hij speed gebruikt. De Marrumer hinkt volgens de reclassering tegen een ISD-maatregel (gedwongen opnamen in een inrichting voor stelselmatige daders) aan. Er is al vaak geprobeerd om hem op het rechte pad te krijgen, maar hij haakte telkens weer af. De officier denkt dat de man veinst mee te willen werken om te voorkomen dat hij de ISD in gaat. Dan zit hij twee jaar onder de pannen. De rechtbank doet op 20 maart uitspraak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.8%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
26.8%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.3%
Geen mening  
29.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!