Account
Logo
Zoeken
2 °C

9 maanden cel voor seks met 15-jarig meisje

do 5 maart 2015, 18.30 uur

LEEUWARDEN - Een 23-jarige Drachtster is door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld wegens het plegen van ontuchtige handelingen bij een minderjarig meisje. De Drachtster heeft in juni vorig jaar in de woning van een 30-jarige plaatsgenoot seks gehad met het meisje. De oudste van de twee heeft dat gefilmd. De man kreeg een gevangenisstraf van 180 dagen waarvan 58 dagen voorwaardelijk. Uit de filmbeelden blijkt volgens de rechtbank dat het meisje niet werd gedwongen tot het hebben van seks.

De 23-jarige was het meisje in Leeuwarden tegengekomen. De twee gingen vervolgens met de bus naar Drachten. In de flat van de oudste verdachte dronken ze wat, waarna de 23-jarige en het meisje met elkaar naar bed gingen. Ook de oudste verdachte zou seks met het meisje hebben gehad, maar hij ontkende. Hij ontkende ook dat hij tien dagen later een vriendin in haar slaap heeft aangerand. In de herfst van 2013 zou hij in zijn eigen woning een ander meisje hebben aangerand. Ook dat ontkende de Drachtster.

Hij beweerde dat hij slachtoffer was van 'een spelletje' dat anderen met hem speelden. De jongste verdachte werd begin augustus vorig jaar tot negen maanden cel veroordeeld omdat hij ontucht had gepleegd met drie minderjarige meisjes. Hij is in hoger beroep gegaan. Volgens een psychiater is hij mogelijk psychopatisch. Hij komt onder toezicht van de reclassering en hij moet een behandeling ondergaan. Gedurende de proeftijd van drie jaar mag hij geen alcohol nuttigen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: Moet de gemeente de prijzen gelijk trekken?

Ja  
87.4%
Nee  
6.9%
Geen mening  
5.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381