Account
Logo
Zoeken
10.3 °C

Behandeling en alcoholverbod voor Harkemaster

do 5 maart 2015, 17.00 uur

LEEUWARDEN - Een 28-jarige inwoner van Harkema heeft volgens de rechtbank in Leeuwarden twee politiemensen 'grote schrik aangejaagd', toen hij begin oktober met een aardappelschilmes in de hand wild zwaaiend op een hoofdagent afrende. De Harkemaster riep dat hij beide agenten dood wilde steken. De hoofdagent kon het mes ternauwernood afweren.

De Harkemaster werd donderdag wegens poging tot doodslag veroordeeld tot een celstraf van 512 dagen, waarvan 365 voorwaardelijk. Het onvoorwaardelijke deel van de straf heeft de man al in voorarrest uitgezeten. Hij was psychotisch en hij had last van paranoïde wanen. Na een ruzie met zijn moeder was hij door het lint gegaan. Hij had medicijnen, maar daar was hij een paar dagen eerder mee gestopt.

Hij zit nu in de Forensisch Psychiatrische Kliniek in Zuidlaren, waar hij de juiste medicatie toegediend krijgt. Hij moet in de kliniek blijven zolang de reclassering dat nodig acht. Verder legde de rechtbank een alcohol- en een drugsverbod op. De Harkemaster moet aan elk van de twee agenten een schadevergoeding van 365 euro betalen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost


regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!