Account
Logo
Zoeken
6.1 °C

Duo opgepakt bij drugsonderzoek politie

wo 4 maart 2015, 11.21 uur

TIJNJE - De politie heeft dinsdag een 32-jarige man en een 45-jarige vrouw uit Tijnje aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de teelt en handel van drugs en het witwassen van crimineel vermogen. In het kader van dit onderzoek heeft de politie een woning in Tijnje en een bedrijfspand aan de Klok in Gorredijk doorzocht. In het bedrijfspand werd een hennepkwekerij aangetroffen.

De politie trof in het pand aan de Klok in Gorredijk een kwekerij met ruim 1100 hennepplanten. De hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren zijn in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. Ook werd illegaal elektriciteit afgetapt.

Aanleiding onderzoek
De politie verzamelde informatie over de twee aangehouden verdachten. Het viel op dat het duo over veel vermogen beschikte. Het vermoeden is dat het hier (deels) om crimineel vermogen gaat. Hierop werd een politieonderzoek gestart. Dat leidde woensdag tot de aanhouding van een 32-jarige man en een 45-jarige vrouw uit Tijnje. Zij worden verdacht van handel in verdovende middelen en het witwassen van crimineel vermogen. Beide verdachten zijn ingesloten voor verhoor.

De woning van de verdachten en het bedrijfspand zijn doorzocht. Daarbij is ook gebruik gemaakt van een drugs- en een geldhond. Bij de doorzoekingen zijn twee auto's in beslag genomen. Daarnaast is beslag gelegd op twee panden, een speedboot, een tv, een fotocamera, contant geld, een hoeveelheid softdrugs, financiële en administratieve papieren en computerapparatuur.

Het onderzoek naar de aangehouden verdachten wordt voortgezet. Meer aanhoudingen worden door de politie niet uitgesloten.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
77.1%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3%
Ik hoop dat het doorgaat!  
19.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie





regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'