Account
Logo
Zoeken
7.1 °C

Werkstraf voor vervalste AH-zegelboekjes

di 3 maart 2015, 18.10 uur

LEEUWARDEN - Een 55-jarige man uit het Brabantse Teteringen is wegens oplichting door de politierechter in Leeuwarden veroordeeld tot een werkstraf van 90 uur en een voorwaardelijke celstraf van zes weken. De man heeft begin november geprobeerd valse zegelboekjes in te leveren bij twee vestigingen van Albert Heijn in Drachten. Bij de Albert Heijn aan de Marke lukte het. Toen de vervalsing daar werd opgemerkt, werd er meteen gebeld naar de vestiging aan het Kyriat Onoplein. Daar stapte de verdachte inderdaad een kwartiertje later ook naar binnen.

Hij werd aangehouden. Het bleek dat hij vaker met hetzelfde bijltje had gehakt. In april en mei had hij vervalste AH-zegels ingeleverd bij winkels in Zoetermeer en Vlaardingen. Ook daar was hij tot twee keer toe tegen de lamp gelopen. De Brabander beweerde dat hij van niets wist. Hij zou de zegels hebben opgespaard en van kennissen hebben gekregen als hij eens een klusje had gedaan. De zegels brengen per boekje 52 euro op, 49 euro is door de klant zelf opgespaard, de andere 3 euro is extra.

De rechter vermoedde dat de Brabander door derden voor het karretje is gespannen. De man zit diep in de schulden en hij heeft een alcoholprobleem. Onlangs is hij voor exact dezelfde feiten door de politierechter in Zwolle vrijgesproken. De rechter in Leeuwarden vond het verhaal dat de man de vervalste zegels had gekregen en deels zelf had gespaard 'te wonderlijk om waar te zijn'. Hij beweerde dat hij de zegels die hij in Drachten in wilde leveren had gekregen van een vrouw die hij in de kroeg was tegengekomen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

'Kleine windmolens ook voor particulieren toestaan'

'Kleine windmolens ook voor particulieren toestaan'






regionaal nieuws

Auto neemt spontaan een duik in vijver

Auto neemt spontaan een duik in vijver




regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar